КВІ
Субота
20
14:25

​У Житомирському військовому інституті облаштували польовий ізолятор для можливих хворих на COVID-19

Польовий ізолятор для можливих хворих на COVID-19 розгорнули на території Житомирського військового інституту імені Сергія Корольова.

За словами керівника навчального закладу Олександра Левченка, це декілька наметів, в яких у разі потреби, можна буде додатково ізолювати невеликі курсантські групи – по 5-6 осіб у кожний. В ізоляторі є електропостачання, а відтак там можна тимчасово і проживати, і навчатися.


Олександр Левченко: "Там передбачена зона для навчання, бо в інституті продовжується дистанційне навчання, самопідготовка. Тут створені умови для більш-менш комфортного перебування на обсервації протягом 14-ти днів".


Керівник Житомирського військового інституту Олександр Серебряков розповів, що умови перебування в такому таборі цілком прийнятні для перебування хворих на COVID-19. За його словами такий досвід організації польових ізоляторів можуть запозичити інші військові частини.


Сьогодні на території табору навчають курсантів, як протистояти інфекції та облаштовувати польові ізолятори. Начальник квартирно-експлуатаційної служби інституту Олександр Черняк розповів, що показує курсантам, як на практиці вміти розгортати такі польові ізолятори, організовувати карантинно-санітарні заходи та дотримуватися власної гігієни.


Курсант військового інститут Олексій Вознюк висловив припущення, що навряд чи поширення коронавірусу закінчиться швидко, тому залюбки освоює навики облаштування такі обсервації


Нагадаємо: у військовому інституті 14-го квітня виявили COVID-19 у курсанта. Він лікувався у військовому госпіталі. 20-тьох курсантів, які контактували із ним, ізолювали.

Вчора

Сторінки:
Нагору