БЕР
Четвер
28
16:34

​У Житомирському військовому інституті склали присягу майже 300 курсантів

5 вересня у Житомирському військовому інституті імені С.П. Корольова склали військову присягу майже 300 курсантів. Через карантин процедура проведення присяги відрізнялася від тих, які були у попередні роки.

Військову присягу на вірність народу України проголошував один з курсантів – інші хором повторювали за ним слова цієї присяги. Начальник Житомирського військового інституту Олександр Левченко розповів, що всі курсанти були в масках та дотримувалися дистанції. За його словами, рішення стати військовим у важкі для країни часи варте поваги:


"До лав Збройних Сил цьогоріч вступили близько 300 молодих юнаків і дівчат. Вони прийшли в дуже складні часи, коли Україна бореться за свою незалежність із російським агресором. Прийнявши присягу, курсанти набору 2020 року сьогодні влилися до лав Збройних Сил, зробивши перший крок до своєї офіцерської кар’єри".


Курсант Житомирського військового інституту Олександр Носадчук говорить, що пишається тим, що буде військовим:


"Став військовим, бо саме у військовому інституті я бачу перспективу в майбутньому. Я прийшов зі школи з гарними знаннями, щоб у військовому інституті здобути ще кращі знання. В інституті був конкурс – 4 людини на одне місце. Але я зробив це. Я пройшов і цим пишаюся".


Курсант Житомирського військового інституту Данило Свінцицький розповів, що вирішив стати військовим за прикладом свого батька, який був учасником ООС і є взірцем для свого сина. Данило каже, що продовжуватиме рід військових і докладе зусиль, аби покращити ситуацію в Україні.


Батьки стали прикладом для наслідування і для курсантки Житомирського військового інституту Вікторії Зайченко. Вікторія каже, що обоє її батьків були учасниками бойових дій на сході України, і вона знає, що таке військова служба і військовий обов’язок. А тому теж хоче обороняти український народ і захищати територіальну цілісність і недоторканість України.

Сторінки:
Нагору