КВІ
Четвер
18
16:20

​Учасникам бойових дій на Сході України у Житомирі вручили сертифікати на житло

27 учасників бойових дій на Сході України у Житомирі отримали сертифікати на грошову компенсацію для придбання житла. Про це Суспільному розповів керівник департаменту праці, соціальної та сімейної політики державної адміністрації Юрій Прокопець. За його словами, власники сертифікатів можуть придбати житло у будь-якому місті України.

Для отримання сертифікату учасник бойових дій в російсько-українській війні Віталій Кириченко прийшов разом зі своєю родиною. Чоловік розповів, що був в АТО з 2014-ого по 2015-тий роки. Отримав поранення, і через це має інвалідність другої групи.


Віталій Киричук: "Я воював у станиці Луганській. Оскільки у нас немає житла, ми зраділи, що отримали цей сертифікат. Це суттєва підтримка для родини". З-поміж інших сертифікат отримала і Варвара Конюх – донька загиблого воїна.


Варвара Конюх: "Мій батько був в АТО. Він загинув. У нього зупинилося серце від численних операцій. Тож, я за його смерть отримую гроші. Думаю, батько дуже зрадів би".


За словами Юрія Прокопця, такі сертифікати вручили 198-ми воїнам, які брали участь у бойових діях за визволення України. Ще 120 – на черзі. Гроші на проєкт дає держава.


Юрій Прокопець: "На цей рік із державного бюджету надійшло 27,3 млн. грн. для 25-ми учасників бойових дій, які мають інвалідність І і ІІ груп, а також для сімей загиблих воїнів та двом афганцям. Гроші на придбання квартир надійдуть на їхні рахунки. У кожного сума різна. В залежності від складу сім’ї". Житло вони можуть купувати самі".

Вчора

Сторінки:
Нагору