БЕР
П'ятниця
29
08:10

​Українська армія у січні отримала понад 37 млн грн військового збору від платників Житомирщини

У січні 2022 року платники податків Житомирської області перерахували до державного бюджету 37,1 мільйони гривень військового збору, що перевищує минулорічні надходження на 5,7 мільйони гривень або на 18,3 відсотки.

В.о. начальника Головного управління ДПС у Житомирській області Марія Кисельова зазначає, що: «Це свідчить про високу відповідальність та сумлінність працедавців та інших податкових агентів, які зобов’язані утримувати та перераховувати з доходів фізичних осіб військовий збір до бюджету. Оскільки військовий збір сплачується з легальних доходів громадян, то визначним фактором збільшення загальної суми надходжень є не тільки ріст мінімальної заробітної плати, а й легалізації заробітних плат найманих працівників та бізнесу і, відповідно, розширення кола платників цього збору».


Нагадуємо, що згідно з діючим законодавством, платниками військового збору є фізичні особи-резиденти, які отримують доходи як в Україні, так і за її межами, фізичні особи-нерезиденти, які отримують доходи в Україні, а також податкові агенти.


Ставка військового збору становить 1,5% від об’єкта оподаткування.

Вчора

Сторінки:
Нагору