КВІ
Субота
20
13:06

​Упродовж минулої доби вогнеборцями області ліквідовано 56 пожеж сухої рослинності та ще 8 – сміття

Упродовж минулої доби на території області вогнеборцями ліквідовано 56 загорянь сухої рослинності, чагарників, дерев, очерету тощо, що виникали на відкритих територія, як в межах населених пунктів так і поблизу них. Загалом вогнем пройдено 123 га території. Лише девять таких пожеж виникло у Коростенському районі та м. Коростень.

Зокрема, о 14:03 відділення коростенських бійців ДСНС залучалося до гасіння 3 га сухотрав’я, що виникло на відкритій території поблизу с. Шершні. Через теплу, суху та вітряну погоду вогонь швидко розповсюджувався в бік крайніх приватних домоволодінь та лісового насадження. О 21:45 пожежу ліквідували. Вогнем знищено сухостій на площі 3 га. Рятувальникам вдалося зупинити вогонь та не допустити його подальшого поширення на житлові будинки та ліс, де вогонь встиг охопити крайні дерева.


Крім того, вчора ввечері коростенські рятувальники ліквідували пожежу, що сталася поблизу с. Гулянка. Повідомлення про займання до Служби порятунку надійшло о 20:23 від директора місцевого сільгосппідприємства. За його словами вогонь з поля поступово підходив до його складських приміщень. Пожежу ліквідовано о 22:12. Зусиллями бійців ДСНС та 15 працівник підприємства вогонь було зупинено вже майже біля самих будівель. Внаслідок пожежі знищено 4 га сухої трави.


До того ж, упродовж минулої доби вогнеборці області 8 разів залучалися до гасіння сміття на відкритих територіях. У результаті вогнем пройдено ще майже 2 га території. Наразі остаточні обставини всіх пожеж встановлюються фахівцями.


Рятувальники закликають громадян неухильно дотримуватися правил пожежної безпеки під час прибирання присадибних ділянок, не випалювати сухостій та не розводити багаття у вітряну погоду. У випадку виникнення будь-яких надзвичайних подій чи ситуацій терміново звертайтеся до Служби порятунку за номером «101».

Вчора

Сторінки:
Нагору