БЕР
П'ятниця
29
00:01

​Упродовж поточного року звягельські поліцейські задокументували 64 хибних виклики

Нагадуємо, що статтею 183 КУпАП передбачені штрафні санкції за завідома неправдивий виклик пожежно-рятувального підрозділу, поліції, бригади екстреної медичної допомоги або інших аварійно-рятувальних формувань. Тільки з початку року поліцейські Новоград-Волинського райвідділу задокументували 64 випадки хибних викликів.

Нещодавно до поліцейських надійшло повідомлення від 31-річного жителя Брониківської громади про те, що його дружина неналежним чином виконує свої батьківські обов’язки та залишила їх 2-річну доньку саму вдома. Поліцейські виїхали на місце події для перевірки вказаного повідомлення. Патрульні застали жінку, про яку повідомив заявник, вдома з дитиною. Вона розповіла, що раніше між нею та чоловіком виник конфлікт, а нині він знаходиться на роботі.


Також днями до правоохоронців звернулась 62-річна місцева жителька, яка повідомила, що невідомий чоловік прийшов до її будинку, погрожує та відмовляться звідти йти. А коли поліцейські приїхали на виклик, жінка заявила, що ніхто до неї додому не заходив. Інспектори роз’яснили жінці про неприпустимість таких неправдивих повідомлень, натомість вона знову зателефонувала на лінію «102» та… поскаржилась, що на її звернення не відреагували.


68-річна жителька Новоград-Волинського району звернулася до поліції із заявою про те, що з її будинку знайомий викрав грошові кошти. А правоохоронцям, які прибули за вказаною нею адресою, пенсіонерка повідомила, що грошей ніхто не викрадав.


Тож відносно всіх заявників, що здійснили хибні виклики, поліцейські оформили адміністративні матеріали за ст. 183 (Завідомо неправдивий виклик спеціальних служб) КУпАП . Таке правопорушення карається штрафними санкціями у розмірі від 850 до 3400 гривень.

Вчора

Сторінки:
Нагору