КВІ
Вівторок
23
15:38

​В Андрушівці дільничні офіцери ліквідували незаконні посіви нарковмісних рослин

15 червня працівники відділу поліцейської діяльності №1 Бердичівського районного відділу поліції під час проведення профілактичного відпрацювання Андрушівської громади виявили кілька десятків конопель на приватній території 42-річного чоловіка.

Працівники слідчо-оперативної групи задокументували обставини та вилучили рослини. В подальшому їх направлять на дослідження до Науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС.


За вказаним фактом розпочато досудове розслідування за ст. 310 (Посів або вирощування снотворного маку чи коноплі) КК України.


Нагадаємо, що нині на Житомирщині, як і по всій Україні, тривають оперативно-профілактичні заходи поліції щодо попередження та виявлення фактів незаконного вирощування нарковмісних рослин на приватних територіях громадян.


Серед іншого правоохоронці інформують громадян про визначені законодавством обмеження, що стосуються посіву снодійного маку та конопель. За їх порушення передбачена як адміністративна, так і кримінальна відповідальність.


Зокрема, посів або вирощування маку в кількості від 100 до 500 рослин або конопель від 10 до 50 розцінюється вже як кримінально каране діяння, за яке передбачено, у тому числі й арешт до 6 місяців або обмеження волі строком до 3 років. У разі незаконного посіву та вирощування снотворного маку у кількості 500 і більше рослин чи конопель у кількості 50 і більше рослин загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 7 років.

Вчора

Сторінки:
Нагору