КВІ
П'ятниця
19
19:20

​В Києві затримали банду рекетирів на «Mercedes Gelandewagen», які вимагали з житомирського бізнесмена гроші

5 серпня до поліції звернувся житомирянин із повідомленням про напад на нього незнайомих чоловіків та вимагання грошей. Оперативники кримінальної поліції відділу №1 Житомирського РУП спільно з УКР ГУНП швидко встановили особи нападників та їх місце перебування. Двох підозрюваних затримали цього ж дня у м. Києві. Нині обоє затримані.

Повідомлення про подію надійшло до поліції в обідню пору, близько 13:20. За словами потерпілого, 37-річного житомирянина, двоє раніше незнайомих йому чоловіків через третю особу призначили йому зустріч нібито з питань підприємницької діяльності. Розмова мала відбутись неподалік Митного термінала у с. Оліївці Житомирського району.


Натомість незнайомці, погрожуючи пістолетом, накинулись на потерпілого з вимогою виплати значної суми коштів. У результаті заявник, за попереднім діагнозом, отримав множинні забої та садна, кілька переломів та закриту черепно-мозкову травму і нині перебуває на стаціонарному лікуванні. Під час сутички з незнайомцями йому на допомогу прийшов товариш, в якого лікарі згодом діагностували легкі тілесні ушкодження.


Потому нападники з місця події утекли.


- У ході першочергових заходів ми встановили, що вони сіли в автомобіль «Mercedes Gelandewagen» і вирушили у напрямку столиці. При цьому чоловіки відразу змінили державні номерні знаки на транспортному засобі, - розповів начальник відділу поліції №1 Житомирського РУП Володимир Богатков.


Елітний «Мерседес» разом з водієм та пасажиром київські колеги за орієнтування житомирських поліцейських затримали у районі Софіївської Борщагівки.


- Наразі обидва чоловіки, 38-ми та 31-річні жителі столиці, затримані у порядку ст. 208 (Затримання уповноваженою службовою особою) Кримінального процесуального кодексу України. Транспортний засіб вилучений та доставлений у Житомир, - сказав Володимир Богатков.


Досудове розслідування проводиться за ст. 189 (Вимагання) Кримінального кодексу України. Вирішується питання про оголошення підозри у названому діянні та обрання затриманим запобіжного заходу. Призначено низку експертних досліджень. Санкція статті передбачає відповідальність у вигляді позбавлення волі на термін від 3 до 7 років.

Сторінки:
Нагору