БЕР
П'ятниця
29
07:02

​В Колодяжному Миропільської ОТГ за 2017 рік реалізували 7 проектів

В селі Колодяжне Миропільської ОТГ у минулому році було реалізовано 7 проектів з модернізації інфраструктури. Під новорічні свята місцеві мешканці отримали сучасну систему водопостачання, яка покриває значну території села.

«Ми розпочали із самого необхідного – водопостачання. Стара мережа була із азбестно-цементних труб, яким було уже понад 50 років і в нас за місяць бувало 2-3 прориви. Спочатку поклали 2,605 кілометри пластикових труб, відремонтували та модернізували водонапірну башту. На сьогодні люди вже з водою, продовжуємо вирішувати питання підписання договорів», - розповів Валерій Гиндич, голова Миропільської ОТГ.


На реалізацію проекту витратили 108 тисяч гривень з місцевого бюджету та 114 тисяч гривень з обласного бюджету. В цьому році влада громади планує завершити процес модернізації застарілої мережі водопостачання.


Крім того зроблено 6 кілометрів під’їзної дороги до села Колодяжне, яка з’єднала село з містечком Миропіль. Модернізували систему освітлення вулиць, як цього села так і інших населених пунктів ОТГ. Зокрема у Колодяжному встановили додатково 25 ліхтарів, замінили 3 лічильники та встановили фотореле, яке регулює час вмикання світла в залежності від рівня освітленості.


«Якщо лише Миропіль, адміністративний центр громади, до об’єднання витрачав на освітлення 290 тисяч гривень за рік, то сьогодні вся громада, а це 6 населених пунктів зі своїми мережами вуличного освітлення, які збільшилися за рік на 60 світильників - витрачає 245 тисяч гривень. Економія становить 20% завдяки заміни звичайних ламп на сучасні LED лампи», - поділився Валерій Гиндич, голова Миропільської ОТГ.


За рік також вдалось зменшити енергозатрати в школі, дитячому садочку та ФАПі села Колодяжне. У школі повністю замінили вікна на енергозберігаючі. Садочок та ФАП під’єднали до модернізованої котельні на твердому паливі, а будівлю останнього модернізували за кошти гранту ПРООН ще до об’єднання.


«Сама Колодяжненська сільська рада зробити стільки, як за минулий рік просто була б не у змозі. Просто не вистачило б грошей. Сьогодні ми маємо і дороги і водопровід, і освітлення, і модернізовані об’єкти соціальної інфраструктури. Так проблеми є і їх багато, але сьогодні ми впевнились, що сил, грошей та повноважень у громади вистачить аби їх вирішити», - розповів Віктор Поліщук, староста села Колодяжне.


Всього у громаді 6 населених пунктів і у кожному було реалізовано декілька проектів. Зокрема в селах Дертка та Пилипо-Кошара реалізовують 2 проекти з термосанації фельдшерських пунктів, також у будівлях замінили вікна, двері та відремонтували покрівлю.


Дмитро Клименко, експерт з комунікації

Житомирського Центру розвитку місцевого самоврядування

Вчора

Сторінки:
Нагору