БЕР
Четвер
28
10:27

​В Мелітополі судитимуть інтернет-шахрая, який ошукав покупців з Житомирщини та інших областей

Мелітопольскі слідчі завершили розслідування серії інтернет-шахрайств

До восьми років позбавлення волі загрожує мешканцю Мелітополя, який протягом чотирьох місяців під приводом продажу неіснуючого товару в мережі Інтернет ошукав близько двох десятків мешканців різних областей України. Слідчим доведена причетність фігуранта до 18 епізодів злочинів.


Слідчим Мелітопольського районного управління поліції ГУНП в Запорізькій області під процесуальним керівництвом Мелітопольської місцевої прокуратури завершено досудове розслідував за ознаками ч. 3 ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України. В скоєнні серії злочинів обґрунтовано підозрюється раніше судимий 29-річний мешканець Мелітополя.


Досудовим розслідуванням встановлено, що на початку 2020 року чоловік зареєстрував декілька аккаунтів під вигаданими іменами на інтернет-платформі. З метою заволодіння коштами громадян він розміщував на створених сторінках оголошення щодо продажу різноманітних товарів (меблів, побутової техніки та периферійних пристроїв), яких насправді не мав в наявності.


Протягом квітня-липня 2020 року 17 громадян, мешканців Донецької, Київської, Харківської, Житомирської, Запорізької та інших областей України з метою придбання товарів спілкувались з віртуальним продавцем та перераховували на банківські картки його та його рідних кошти в якості передплати або повної оплати за товар. Після перерахунку грошей, покупці замовлений товар не отримували, не могли зв’язатись з продавцем та звертались до підрозділів поліції з заявами щодо шахрайськи дій невідомого чоловіка.


Схему шахрайства викрили працівники відділу протидії кіберзлочинам в Запорізькій області Департаменту кіберполіції Національної поліції України спільно з працівниками кримінальної поліції Мелітопольського районного управління поліції. Зловмисником виявився раніше судимий за злочини у сфері службової діяльності мешканець Мелітополя 1991 року народження. Наразі слідчим доведена причетнім чоловіка до 18 епізодів шахрайства на загальну суму більше 23 000 гривень. Фігурант зізнався в злочинах та вже почав відшкодовувати постраждалим збитки.


29 січня слідчим Мелітопольського районного управління поліції завершено досудове розслідування кримінального провадження, обвинувальний акт скеровано до Мелітопольського міськрайонного суду. Максимальна санкція інкримінованої статті – позбавлення волі на строк до восьми років

Вчора

Сторінки:
Нагору