КВІ
Середа
24
00:33

​В новому тепличному комплексі Овруцького спецлісгоспу вирощуватимуть 200 тисяч сіянців в рік

Цим садивним матеріалом щороку можна буде відновити майже 200 гектарів лісу. Про це повідомив начальник Житомирського обласного управління лісового та мисливського господарства Віктор Сахнюк.

У Виступовицькому лісництві Овруцького спеціалізованого лісового господарства відкрили дві нові сучасні теплиці загальною площею 0,1 га, аналогів яким в області поки що немає.


“У теплицях вирощуватимуться сіянці з закритою кориневою системою. Насіння висіяне в підготовлену торфосуміш, якою наповнені касети шведського виробництва. Загалом у тепличному комплексі буде вирощено майже 400 тис. штук сіянців. Їх вистачить, щоб відновити майже 200 га лісів. Висаджувати будемо за змішаною системою: листяні породи разом із хвойними. Такий процес вирощування та садіння забезпечить майже 100% приживлюваність”, - зазначив Віктор Сахнюк.


Начальник управління додав, що такий тепличний комплекс саме у цьому підприємстві є необхідним, адже вирощеними тут сіянцями садіння та доповнення лісу можна буде проводити з весни до осені, що вкрай важливо, коли відновлення потребують значні площі.


Він також висловив вдячність колегам зі Львівщини, зокрема, Львівському лісовому селекційно-насіннєвому центру, який допоміг з підготовкою торфосуміші, наповненням касет та висіванням насіння.


Варто додати, що в теплицях лише касети іноземного виробництва, решта матеріалів – вітчизняні, монтажні роботи також виконували місцеві будівельники.


Вона обладнана сучасною системою туманного поливу, яка складається з насосної групи та програматора. Конструкція теплиць дозволить підтримувати в них відповідний мікроклімат та температурний режим, аби створити вирощуваному садивному матеріалу найкращі умови для росту та розвитку.

Вчора

Сторінки:
Нагору