БЕР
П'ятниця
29
01:53

​В області відкрито вже 21-у сучасну сільську амбулаторію, – Віталій Бунечко

Голова Житомирської ОДА Віталій Бунечко 30 листопада взяв участь у відкритті в с. Оліївці амбулаторії на 1-2 лікаря з житлом.

“Крок за кроком оновлюємо медичну інфраструктуру нашої області. Сьогодні на одну сучасну амбулаторію на Житомирщині стало більше – в Оліївській громаді відкрили новітній медичний заклад, який забезпечить нову якість медичних послуг у сільській місцевості. Це вже 21-а сучасна сільська амбулаторія, збудована в рамках програми Президента “Велике будівництво””, – зазначив Віталій Бунечко.




Відтепер у понад 3 тисяч жителів громади та прилеглих сіл, зокрема з Оліївки, Довжика, Сонячного, Піщанки та Кам’янки буде все необхідне для отримання медичної допомоги у потрібний момент. Під час пандемії це особливо актуально й надважливо.


“Нова амбулаторія в Оліївці – це яскравий приклад співпраці Держави, області та громади, які реалізували важливий для громади проєкт. Адже амбулаторія – це перша інстанція, куди звертаються люди, якщо виникли проблеми зі здоров’ям”, – наголосив голова ОДА.



Віталій Бунечко повідомив, що загальна вартість склала близько 9 мільйонів гривень, із них майже 30% становив внесок громади. Очільник облдержадміністрації зауважив, що це найбільша частка серед усіх громад області.


Раніше лікарям доводилося працювати в будівлі 1960-х років, яка була не в досить гарному стані. Відтепер у їх розпорядженні гарне та сучасне приміщення, обладнане усім необхідним для надання якісної медичної допомоги. Тут облаштовані кабінети сімейних лікарів і медперсоналу, реєстратура, пункт профілактичних щеплень, маніпуляційна, гінекологічний кабінет, перев’язувальна та інші необхідні для лікування приміщення.




Окрім цього, все збудовано відповідно до існуючих вимог інклюзивності та безбар’єрності. Для закладу також придбано новий «Renault Duster» вартістю майже півмільйона гривень, щоб лікарі могли якомога швидше приїздити на виклики пацієнтів у села громади.


“Приємно усвідомлювати, що в області є села, де діють гарні медичні заклади та прагнуть жити й працювати лікарі. А ми своєю чергою продовжимо втілювати в життя амбітні проєкти в межах президентської програми, головна ціль якої – покращувати життя людей”, – наголосив Віталій Бунечко.


Нагадаємо, що завдяки програмі Президента відкрито дитячий садок у Швайківській громаді.


Вчора

Сторінки:
Нагору