КВІ
Вівторок
16
10:39

​В умовах майже повного блекауту перебувають північні регіони Житомирщини – Овруч, Народичі, Олевськ

Внаслідок ракетних обстрілів критичної інфраструктури станом на 10:00 ранку 24 листопада без електроенергії залишаються близько пів мільйона споживачів електрики на території Житомирщини. В умовах майже повного блекауту перебувають північні регіони області – Овруч, Народичі, Олевськ. Про це Суспільному розповів голова правління АТ "Житомиробленерго" Олексій Шекета.

За його словами, у Коростені електрику підключили лише до лікарень та об'єктів критичної інфраструктури.


"До кінця дня 24 листопада ситуація буде суттєво виправлена, але це теж дуже залежить від потужності, генерації електрики, якою ми можемо оперувати, – каже Олексій Шекета. – Докладаємо максимум зусиль, аби заживити підстанцію "Лісова", щоб ми могли подати електрику на критичну інфраструктуру Овруча, Народичів – умовно кажучи, населені пункти крайньої півночі області".


У Житомирі до електрики підключили більшість території міста, працюють котельні та водоканал. Аби збалансувати енергосистему, на території області проводять планові точкові відключення електрики.


"Є у нас, наприклад, можливість подати 20 мегават електрики – ми підключаємо споживачів, – каже Олексій Шекета. – Далі йде нарощення потужності і ми починаємо підключати нових абонентів до енергосистеми. Це дуже "тонка математика".

Вчора

Сторінки:
Нагору