БЕР
П'ятниця
29
01:05

​В Управлінні освіти і науки Новоград-Волинської міськради аудитори виявили втрат на суму понад 536 тис грн

За результатами проведеної фахівцями Управління Північного офісу Держаудитслужби в Житомирській області ревізії фінансово-господарської діяльності Управління освіти і науки Новоград-Волинської міської ради за період з 01.01.2014 по 01.01.2019, виявлено порушень, що призвели до втрат, на суму понад 536 тис. грн.

Через неперерахування до доходу бюджету коштів від перерахунків заробітної плати за минулі роки місцевий бюджет недоотримав коштів на суму майже 172 тис. грн. Аудитори з’ясували, що коштом загального фонду покрито видатки на суму майже 150 тис. грн на оплату послуг з харчування, які мали проводитися коштом спеціального фонду.


Окрім того, установлено зайві витрати на оплату підрядним організаціям завищених обсягів та вартості виконаних ремонтних робіт на суму 94 тис. грн. Через безпідставну виплату доплати працівникам за шкідливі умови праці зайво витрачено коштів на суму понад 67 тис. грн.


Окрім того, Управління освіти недоотримало коштів на суму майже 44 тис. грн через непроведення претензійно-позовної роботи зі стягнення батьківської плати за надані послуги з харчування дітей.


Аудитори виявили низку інших порушень, пов’язаних із виплатою заробітної плати, списанням продуктів харчування тощо, загальна сума яких становила 9 тис. грн. Завдяки вжитим аудиторами заходам забезпечено усунення порушень на суму майже 276 тис. грн.


За допущення порушень до установи застосовано фінансові санкції, п'ятьох посадових осіб притягнуто до адміністративної відповідальності. Про виявлені факти поінформовано правоохоронні органи.


Нагадаємо, що житомирські аудитори виявили втрат на суму понад 678 тис. грн в Управлінні праці та соціального захисту населення Овруцької райдержадміністрації

Вчора

Сторінки:
Нагору