КВІ
Вівторок
23
17:05

​В Житомирі під стінами Нацполіції області протестували проти протиправних дій працівників поліції

В Житомирі під стінами Головного управління Нацполіції області пройшла акція протесту проти протиправних дій поліцейських. Приводом став конфлікт між поліцейськими та водієм вночі 3 листопада в Житомирі. Зі слів протестувальників, працівники поліції побили водія, який не чинив їм супротиву.

Учасник акції Сергій Ткачук розповів Суспільному, що протестує, тому що вважає, що поліцейські під час затримання водія Петра Ярмака перевищили свої повноваження:


"Стався кричущий факт, коли беззахисну людину, яка вже не чинила супротив, побили. Побили так, що людина втратила селезінку. Характер нанесених тілесних ушкоджень свідчить про те, що людину вже били беззахисною".


З протестувальниками спілкувався керівник Національної поліції в області Юрій Олійник. За його словами, Петро Ярмак отримав тілесні ушкодження під час затримання і слідство розбереться, за яких саме обставин це сталося. Каже, що у відділку поліції його не били:


"Петро Ярмак був на момент зупинки з явними ознаками алкогольного сп’яніння. Патрульні запропонували пройти перевірку. Ярмак відмовився, поводив себе агресивно, на нього було одягнуто кайданки у положенні руки за спиною. Після чого Ярмак наніс головою удар патрульному і намагався втекти. Патрульні затримали його, посадили до автомобіля патрульної поліції та доставили до житомирського відділу поліції. Жодного катування в відділку Житомирської поліції не було".


Наразі Петро Ярмак перебуває в міській лікарні №1. Чоловік каже, що патрульні поліцейські побили його, а коли йому стало погано, одразу не хотіли викликати швидку допомогу:


"Били в груди, спина вся в синяках, ноги в синяках. За мною їхав автомобіль, сказали, що я не увімкнув повороти. Я їм показав, що поворот досі горить. Потім я вийшов. Сказали – ви п’яні, давайте гроші. Я сказав, що їдемо на експертизу. Почали мене бити, я почав тікати. Вони догнали і забили мене в кайдани і повезли в райвідділ. А в райвідділі на Лесі Українки мене били більше, ніж на Лятошинського (вулиця, де зупинили автівку Ярмака)".


Зі слів завідувача хірургічним відділенням Житомирської міській лікарні №1 Олександра Шатила, 51-річного пацієнта Петра Ярмака привезли до лікарні 3 листопада близько третьої години ночі. Стан чоловіка був середньої важкості:


"Зранку йому стало гірше. Одне з обстежень показало, що наявна патологічна рідина в черевній порожнині. Хворому провели операцію. На даний момент він переведений з інтенсивної терапії до хірургічного відділення. Його стан середньої важкості".


Речниця територіального управління Державного бюро розслідувань Катерина Герасімук повідомила Суспільному, що справу Петра Ярмака будуть розслідувати слідчі Державного бюро розслідувань.

Вчора

Сторінки:
Нагору