КВІ
Четвер
25
22:41

​В Житомирській обалсті на околиці міста затримали озброєного рушницею чоловіка

Звягельські поліцейські закликають власників мисливської зброї не порушувати правила поводження з нею

У м. Новограді-Волинському поліцейські оформили адміністративні матеріали відносно чоловіка, який порушив правила поводження з мисливською рушницею. Зброю у чоловіка вилучили. Правоохоронці нагадують громадянам про необхідність дотримання визначених правил поводження зі зброєю та заходів безпеки.


Під час нічного профілактичного відпрацювання патрульні поліцейські звернули увагу на чоловіка, який ішов околицею райцентру з рушницею без чохла. Відтак правоохоронці зупинили його для з’ясування всіх обставин. Як виявилось згодом, 33-річний місцевий житель є власником мисливської зброї, однак відповідного дозволу на носіння її не мав.


Відтак рушницю поліцейські у чоловіка вилучили та склали адміністративний протокол за ст. 191 (Порушення громадянами правил зберігання, носіння або перевезення нагородної, вогнепальної, холодної чи пневматичної зброї і бойових припасів) КУпАП. Нині матеріали направлені до суду для прийняття відповідного рішення.


Водночас правоохоронці нагадують власникам зброї: під час перенесення або перевезення зброя має бути у розрядженому стані та знаходитися у спеціальному чохлі, кейсі, футлярі тощо. А також власник зобов’язаний мати при собі відповідний дозвіл органу внутрішніх справ на право зберігання та носіння такої зброї, її основних частин та пристроїв.


Також нагадуємо, що нині в області триває сезон полювання на парнокопитного та хутрового звіра. Відтак правоохоронці закликають мисливців суворо дотримуватись встановлених правил і порядку, а також заходів безпеки, та застерігають від необачності та легковажності.

Сторінки:
Нагору