КВІ
П'ятниця
19
03:11

​В Житомирській обласній лікарні запрацювала нова лабораторія для тестування на COVID-19

В тестовому режимі лабораторія працювала з 8 по 18 травня. З 19 травня апарат працює в штатному режимі. Нове обладнання має систему внутрішнього контролю, яка дає йому можливість самоперевірятися.

Щоденно нова лабораторія може проводити близько тридцяти полімеразних ланцюгових реакцій, які визначають наявність коронавірусу в організмі людини, каже генеральний директор лікарні ім.О.Ф. Гербачевського Богдан Леськів.


Богдан Леськів: "Від сьогоднішнього дня наш апарат готовий працювати аби проводити відповідні дослідження на COVID-19. Цей апарат зареєстрований в Україні як ПРЛ-апарат. Розхідні матеріали також зареєстровані в Україні. Тобто, це самодостатній метод, який дає 100% впевненість в результаті, який він показує – будь він позитивним чи негативним. Окрім того, апарат має внутрішній контроль, який дає йому можливість самому себе перевіряти в плані того, чи всі процедури і технології, задіяні під час його роботи, відповідають усім стандартам, які заявлені у його сертифікаті".


Вартість обладнання ­– 1 мільйон 150 тисяч гривень. Гроші на придбання надійшли з обласного резервного фонду. З 8 по 18 травня лабораторія працювала в тестовому режимі – усі проби паралельно відправляли на перевірку до обласного лабораторного центру, розповіла завідуюча лабораторією Інна Іващенко.


Інна Іващенко: "Наша лабораторія може упродовж доби видавати результати, і далі людей, у яких є підозра на COVID-19, скеровуватимемо кого на ізоляцію, кого на дообстеження до вузькопрофільних спеціалістів. До сьогодні всі проби надходили паралельно до нас і в лабораторний центр. Результати досліджень співпадали".

Вчора

Сторінки:
Нагору