БЕР
П'ятниця
29
17:19

В Житомирській області - 2 вбивства і 2 розбійні напади

​Минулий тиждень серпня на Житомирщині був в цілому спокійний. Запам’ятався жителям області він тривалими вихідними, однак для поліцейських цей період був навпаки відповідальним і напруженим. Поліція працювала у посиленому варіанті несення служби для безпеки громадян, для підтримання правопорядку та забезпечення спокійного проведення масових заходів на території області.

Загалом в області відбулося понад 60 масових заходів, присвячених Дням Державного Прапора та Незалежності України. Участь у них взяли майже 21 тисяча жителів та гостей області. Правопорядок патрулювали близько 600 поліцейських.


Проте за тиждень є і низка тяжких злочинів.
У Любарському районі 26 серпня двоє пенсіонерів під час спільного обіду із алкоголем не помирились і у результаті 67-річний господар будинку наніс смертельне ножове поранення своєму 57-річному сусідові. Від отриманої травми той помер на місці. Кримінальне провадження розпочате за фактом умисного вбивства.


У Житомирському районі 38-річний син наніс тяжкі тілесні ушкодження своєму літньому батькові. Побиття відбулося те ж через зловживання алкоголем. Пенсіонер нині у лікарні у тяжкому стані, а син дає свідчення у поліції.


У Хорошівському районі за схожих обставин смертельні травми отримав 52-річний житель с. Старого Бобрика. Чоловіка побили двоє місцевих парубків, обом лише по 18 років, а нині вони підозрюються у нанесенні тяжких тілесних ушкоджень, що спричинили смерть людини.

Є події і пов’язані із незаконним обігом зброї та боєприпасів.

У м. Бердичеві 22 серпня поліцейські під час перевірки 39-річного чоловіка (під час поверхневого огляду) виявили у його сумці корпус гранати РГД-5 з підривачем та пристрій для відстрілу гумових куль. За словами чоловіка, сумку з її вмістом він знайшов у кущах. Проте зберігання таких речей – це кримінально каранне діяння, за яке передбачено відповідальність до 7 років позбавлення волі.


Тривають заходи поліції і щодо розкриття двох розбійних нападів, що сталися цього тижня у м. Житомирі та смт. Попільні.

На Олевщині рейдові групи поліції упродовж вихідних виявляли копачів у лісах неподалік сіл Шебедихи та Обища – загалом 4 факти. У двох випадках «на гарячому» затримали старателів на місцях копалень, які виявилися жителями Олевського району. Ще з однієї копальні бурштиношукачі втекли при появі поліцейських, залишивши обладнання. Також поліцейські затримали старательський УАЗ з 2 мотопомпами та іншим приладдям.


Тривають заходи поліції із стабілізації ситуації на автошляхах області. Упродовж минулого тижня сталося 96 дорожньо-транспортних пригод, 17 з низ - з потерпілими: 6 людей загинуло та 17 було травмовано.


Уночі 27 серпня у м. Новограді-Волинському загинула 15-річна дівчинка, яка перетинала проїзну частину вулиці поза межами пішохідного переходу. За кермом автомобіля «Део Ланос», який збив її, знаходився 18-річний юнак.


Шановні батьки, за кілька днів розпочинається новий навчальний рік. Нагадайте дітям про правила безпеки, у тому числі дорожньої. Контролюйте їх місця перебування, особливо у пізній час доби. Цікавтеся, з ким спілкуються і чим займаються ваші діти. Вчасно реагуйте на їх проблеми, щоб брак батьківської уваги не призвів до неприємностей та біди.

Сторінки:
Нагору