КВІ
П'ятниця
19
23:10

​В Житомирській області будівельні ділки заволоділи бюджетними коштами на суму понад 300 тис грн

Житомирською обласною прокуратурою скеровано до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні за фактом заволодіння бюджетними коштами у великих розмірах – понад 300 тис. грн, вчиненого директором приватного товариства за сприяння інженера технічного нагляду (ч. 4 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України).

За даними слідства, директор підприємства-підрядника, діючи за попередньою змовою з інженером технічного нагляду, під час проведення реконструкції спортивного майданчика в Народицькому районі на загальну суму 1,6 млн грн, підробили офіційні документи з метою заволодіння бюджетними коштами.

Так, підрядник вніс до актів неправдиві відомості про виконані ремонтні роботи, значно завищивши їх обсяг, а інженер, знаючи про невідповідність відомостей, що містили офіційні документи, реально виконаним обсягам робіт, підписав їх та скріпив печаткою.

Унаслідок таких протиправних дій будівельних ділків із бюджету зайво перераховано понад 300 тис. грн, якими заволодів підрядник. Скоєння цього злочину розкрито та задокументовано під час досудового розслідування іншого кримінального провадження, фігурантом якого є один з обвинувачених.


З метою відшкодування збитків накладено арешт на нерухоме майно підозрюваних та заявлено позов. Справу розглядатиме Народицький районний суд. Житомирська обласна прокуратура здійснюватиме публічне обвинувачення.

Незаконні оборудки з бюджетними коштами викрито за оперативного супроводу Управління стратегічних розслідувань в області ДСР Нацполіції України. Досудове розслідування проводило Головне управління Нацполіції в області.


Додатково: обох фігурантів справи також обвинувачують у заволодінні бюджетними коштами на суму понад 500 тис. грн під час виконання ремонту іншого об’єкта інфраструктури.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Сторінки:
Нагору