КВІ
Субота
20
16:17

В ​Житомирській області для шкільної молоді рятувальники провели Акцію «Запобігти. Врятувати. Допомогти»

22 березня на території Червоненської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Андрушівського району відбулася громадська акція «Запобігти. Врятувати. Допомогти», яку організатори провели у формі тематично-пізнавальної гри. До проведення заходу окрім рятувальників також долучились представники селищної ради, освіти, газової служби, Національної поліції, волонтери та журналісти.

Під час заходу вогнеборці продемонстрували декілька видів захисного одягу, яким користуються у різноманітних небезпечних ситуаціях. Далі школярам розповіли про основні причини виникнення пожеж, а також їхні наслідки. Наголосили, що більшість загорянь трапляються саме через людську необачність. Не оминули також правила безпеки під час виявлення вибухонебезпечних предметів.


Найяскравішим дійством Акції, що викликало найбільший інтерес у присутніх, безумовно стала демонстрація усіма екстреними службами своєї діяльності та навчання дітей. Підлітки змагалися, хто швидше вдягне одяг рятувальника, вчилися користуватися вогнегасником та захищатися під час різних небезпечних аварій. Фахівці організації Товариства Червоного Хреста та медики навчали школярів правилам надання першої медичної допомоги. Діти сміливо накладали імпровізовані шини, вчились робити непрямий масаж серця і штучне дихання на роботі-тренажері.


Фінальна частина розпочалася на стадіоні школи, де школярі долали перешкоди, прокладали рукавну лінію та дізналися будову і технічні можливості пожежного автомобіля. З працівниками Національної поліції учні поглиблювали знання про дії під час виявлення підозрілого предмету.


«Заходи у рамках громадської акції «Запобігти. Врятувати. Допомогти» проходитимуть упродовж всього року, левова частка яких в навчальних закладах. Вони сприятимуть тому, що школярі поповнять свій багаж знань правилами безпеки життєдіяльності. Це допоможе дітям уникнути небезпечних ситуацій у майбутньому, повірити у власні сили, зрозуміти справжню цінність людського життя та здоров’я», – зазначає начальник Управління ДСНС в області Ігор Нікітчук.

Вчора

Сторінки:
Нагору