БЕР
Четвер
28
12:59

​В Житомирській області на хабарі затримали директора комунального підприємства

У понеділок, 14 вересня, за процесуального керівництва Житомирської обласної прокуратури, у ході здійснення негласних слідчих (розшукових) дій у межах кримінального провадження, Головним управлінням Нацполіції в області спільно із Управлінням стратегічних розслідувань в області ДСР Нацполіції України викрито під час одержання неправомірної вигоди директора комунального підприємства однієї з районних рад.

Зокрема, безпосередньо у кабінеті посадовця вилучено неправомірну вигоду на суму 400 доларів США, одержаних ним від фізичної особи за здійснення державної реєстрації речових прав на житловий будинок та надання висновку про погодження проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки у власність.


Це друга частина неправомірної вигоди. Попередньо правоохоронцями задокументовано факт одержання фігурантом справи першої частини неправомірної вигоди на суму 800 доларів США.


Неправомірну вигоду вилучено, особу затримано у порядку ст. 208 КПК України.


Наразі вирішується питання щодо повідомлення посадовцю про підозру у скоєнні кримінального правопорушення за ч. 3 ст. 368 КК України (вимагання та одержання неправомірної вигоди службовою особою, яка займає відповідальне становище), відсторонення від посади та обрання запобіжного заходу.


Досудове розслідування проводить СУ ГУНП в області, процесуальне керівництво здійснює Житомирська обласна прокуратура.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Вчора

Сторінки:
Нагору