КВІ
Четвер
25
19:09

​В Житомирській області парубки обкрадали гаражі

У Черняхівській громаді поліцейські викрили трьох парубків у крадіжках

Поліцейські встановили, що до обкрадання гаража та автомобіля жителів селища Черняхова причетні троє 17-річних хлопців. Викрадені речі вилучені. Триває досудове розслідування всіх обставин. Правоохоронці закликають громадян контролювати підлітків під час карантину чи у період дистанційного навчання у закладах освіти.


1 лютого до Житомирського райуправління поліції надійшли заяви двох жителів Черняхова. Обидва чоловіки проживають по-сусідству. В одного з них уночі хтось, пошкодивши навісний замок, обікрав гараж. А в іншого - витягнув акумуляторну батарею з автомобіля «Renault», який заявник звично залишив ночувати на вулиці.


На місці події працювали поліцейські слідчо-оперативної групи та дільничні офіцери. Правоохоронці провели першочергові слідчі дії, зібрали необхідні свідчення та іншу важливу інформацію, що дозволило швидко встановити ймовірно причетних до кримінальних діянь.


Під час подальшої перевірки з’ясувалось, що крадіжки з гаража та автомобіля вчинили троє 17-річних парубків. Хлопці свою вину визнали. Викрадені речі поліцейські вилучили у схованці на території обійстя одного з них.


Всі обставини нині встановлюються у ході розпочатих кримінальних проваджень за ч. 1, 3, ст. 185 (Крадіжка) КК України. За чинним законодавством таємне викрадення речей, поєднане з проникненням у приміщення, карається позбавленням волі на строк від 3 до 6 років.


Водночас поліцейські закликають громадян суворіше контролювати місцеперебування та зайняття неповнолітніх дітей у той чи інший час доби. Особливо у період карантину та дистанційного навчання у закладах освіти. Не забувайте щоразу нагадувати підліткам і юні правила безпечної поведінки у побуті та на вулиці, а також роз’яснюйте можливі наслідки тих чи інших вчинків.

Сторінки:
Нагору