БЕР
П'ятниця
29
15:09

​В Житомирській області розікрали бюджетні кошти, виділені на ремонт школи

Слідчі поліції Житомирщини завершили розслідування розтрати півмільйона гривень під час ремонту школи

16 грудня детективи слідчого управління ГУНП в області під процесуальним керівництвом прокуратури регіону направили до суду обвинувачення щодо трьох жителів Житомирщини, які у результаті протиправних дій заволоділи понад 500 тисячами бюджетних коштів. Правопорушення, зафіксовані поліцейськими, учинені під час капітального ремонту освітнього закладу в Овруцькому районі.


Так, під час досудового розслідування встановлено, що підрядник за попередньою змовою із інженером технічного нагляду під час проведення капітального ремонту приміщення завищили показники проведених робіт та використаних будівельних матеріалів. У подальшому були оформлені відповідні документи, підписані замовником в особі директора закладу, що стали підставою для перерахування підряднику з місцевого бюджету зайвих грошових коштів на суму понад 500 тис. грн. Фактично ж будівельні роботи в повному обсязі не виконані.


Відтак з метою відшкодування завданої державі майнової шкоди до підозрюваних заявлено цивільний позов та судом накладено арешт на їх майно.


Обвинувальний акт за ч. 4 ст. 191 (Заволодіння майном шляхом зловживання службовим становищем у великих розмірах), ч. 1 ст. 366 (Службове підроблення) та ч. 2 ст. 364 (Зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки) Кримінального кодексу України направлено до суду.


За чинним законодавством фігурантам може загрожувати від 5 до 8 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльність на строк до 3 років.


Досудове розслідування проводилося детективами Слідчого управління ГУНП в Житомирській області за участі працівників регіонального Управління стратегічних розслідувань ДСР Нацполіції під процесуальним керівництвом Житомирської обласної прокуратури

Сторінки:
Нагору