БЕР
П'ятниця
29
16:48

​В Житомирській області упродовж минулої доби рятувальники ліквідували 6 пожеж

За минулу добу рятувальники області шість разів залучалися до гасіння пожеж, три з яких сталися в обласному центрі. Так, о 15:56 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про пожежу у приватному житловому секторі.

На місці події бійці ДСНС встановили, що на території приватного домоволодіння зайнялася дерев’яна будівля площею 15 кв. м, де зберігалися дрова. Вогонь встиг повністю охопити дану споруду та загрожував перекиданням на розташований поруч два житлові будинки господарів та сусідів.


Зусиллями рятувальників за 40 хвилин пожежу вдалося повністю ліквідувати. Вогонь знищив дерев’яну будівлю, 3 куб. м дров та встиг пошкодити 7 кв. м оздоблення житлового будинку. Сусідній будинок залишився неушкодженим.


До гасіння залучалося 10 чоловік особового складу та 2 одиниці техніки. Попередня причина займання – необережне поводження з вогнем. Власники готували їжу на мангалі та гарячим занесли його всередину будівлі, що й могло спричинити пожежу.


Того ж дня бійці ДСНС ліквідували в Житомирі ще два загоряння, зокрема загасили балкон в багатоповерхівці, що зайнявся, ймовірно, через недбало кинутий зверху недопалок цигарки. А також загасили 7 кв. м сміття в металевому контейнері, переобладнаному під гараж.


В с. Борщів та в смт Хорошів Житомирського району рятувальники ліквідували загоряння двох господарчих будівель. А в с. Глибочиця того ж району загасили 1 га палаючого сухотрав’я.


У всіх випадках загиблих та травмованих не має. Наразі остаточні обставини даних надзвичайних подій встановлюються фахівцями.

Сторінки:
Нагору