БЕР
Четвер
28
20:14

​В Житомирській області водій-порушник намагався відкупитися від поліцейських

На Звягельщині водій-порушник не зміг відкупитися від поліцейських за нетверезе кермування

Житель Новоград-Волинського району запропонував поліцейським гроші, аби уникнути відповідальності за адміністративне правопорушення. Факт спроби підкупу правоохоронців був задокументований. Нині розпочате кримінальне провадження.


27 серпня уночі інспектори сектору реагування Новоград-Волинського районного відділу, які проводили превентивні заходи з безпеки дорожнього руху в смт Кам'яному Броді помітили водія автомобіля «Infiniti», не пристебнутого паском безпеки та який під час здійснення маневру не включив покажчик повороту. Відтак правоохоронці зупинили машину.


У ході спілкування із 43-річним водієм інспектори помітили у чоловіка характерні ознаки алкогольного сп’яніння та запропонували йому пройти відповідне освідування. Він відмовився.


За таких обставин поліцейські склали матеріали про адміністративні правопорушення за ст. 130 (Керування транспортними засобами … особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння…), ч. 5 ст. 121 (Порушення правил користування ременями безпеки або мотошоломами) та ч. 2 ст. 122 (Перевищення встановлених обмежень швидкості руху, проїзд на заборонний сигнал регулювання дорожнього руху та порушення інших правил дорожнього руху).


Під час оформлення документів чоловік, щоб уникнути відповідальності, запропонував правоохоронцям 500 гривень. Факт пропозиції хабара був задокументований слідчо-оперативною групою поліції, яка прибула на місце події.


Попередня правова кваліфікація – ч.1 ст. 369 (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу України. За чинним законодавством подібні дії караються від штрафу до обмеження або позбавлення волі терміном від 2 до 4 років.

Сторінки:
Нагору