КВІ
Вівторок
23
13:58

​В Житомирській області за тиждень - 12 повідомлень про зникнення дітей

У Баранівському районі у ніч із суботи на неділю шукали двох спритників, які від батьківського гніву ховалися у хаті-пустці. А на вокзалі у Житомирі правоохоронці знайшли двох подружок, які втекли зі своїх домівок, прихопивши гроші на розваги. 12 повідомлень про зникнення 14 неповнолітніх жителів області надійшли до територіальних підрозділів поліції у період з 14 по 20 вересня.

– Нині ми встановили місцеперебування усіх підлітків. Слід зазначити, п’ятеро із них уже не вперше залишали власні домівки. В їх родинах працюють поліцейські, - прокоментувала начальниця підрозділу ювенальної превенції ГУНП Житомирщини Наталія Гончарук.


20 вересня до поліції звернулися жителі Баранівського, Новоград-Волинського і Житомирського районів, повідомивши про зникнення 5-х дітей.


Жителька Баранівщини, зателефонувавши близько півночі на лінію «102», розповіла, що додому не повернулися її 10-річний син і 13-річний його товариш. Востаннє жінка бачила хлопців удень за господарськими приміщеннями домолодіння, де підлітки пробували розкурити цигарки. Відтак заявниця нагримала на них і наказала йти по домівкам. «Шкодники» втекли, однак до ночі на очі рідних так і не з’явились.


Особовий склад Баранівського відділення поліції було піднято по тривозі й із залученням кінолога невідкладно розпочались пошукові заходи. Рано-вранці обох неслухів виявили у селі в одній із хат-пусток, де хлопці безтурботно спали. Їх передали батькам, вказавши на сумлінніше виконання обов’язків з виховання дітей. З хлопчаками провели серйозну профілактичну бесіду.


Того ж дня до Житомирського районного відділення надійшло повідомлення про зникнення двох подружок віком 13 та 16 років, жительок с. Денишів. При перевірці з’ясувалось, що менша дівчинка забрала з дому певну суму грошей, а старша вже мала досвід подорожування без відома рідних.


Правоохоронці виявили дівчат наступного дня на автовокзалі у Житомирі. Обидві зізнались, що увесь минулий день гуляли містом, ночували ж у знайомих. Правоохоронці роз’яснили обом можливі негативні наслідки подібної поведінки і повернули юначок додому.


Ще одного 15-річного підлітка з Новоград-Волинського району, про зникнення якого у ніч із суботи на неділю повідомила його мати, поліцейські розшукали упродовж кількох годин. Виявилось, із самого ранку хлопець поїхав кататись на велосипеді і опинився у друзів у сусідньому селі. Там і залишився ночувати, «забувши» сказати про це матері.

Теги: поліція

Вчора

Сторінки:
Нагору