КВІ
Субота
20
04:02

​В Житомирській ОДА розповіли про ситуацію в області щодо захворювання на COVID-19

Упродовж цієї суботи і неділі в Житомирському лабораторному центрі досліджували матеріали від 8-ми жителів області, в яких, за результатами експрес-тестів, виявили підозру на CОVID-19. У жодного із них після обстеження шляхом ПЛР-діагностики коронавірус не підтвердили. Як повідомляє Суспільне Житомир, про це під час онлайн-пресбрифінгу 30-го березня розповів голова облдержадміністрації Віталій Бунечко.

Віталій Бунечко: "В суботу обласний лабораторний центр відповідно до процедури здійснював профілактику апарату, який перевіряє результати тестів, а в неділю в повному обсязі 8 тестів, які надійшли до лабораторного центру для перевірки методом ПЛР, дали від’ємний результат. Тож, апарат для діагностики коронавірусної інфекції в Житомирі не запустили".


За словами голови облдержадміністрації, на сьогодні в області ситуація із захворюванням на CОVID-19 не змінилася. Це - 5 лабораторно підтверджених випадків: 2 у Радомишлі (1 із яких летальний), у житомирянина, який перебуває на стаціонарному лікуванні в інфекційному відділенні першої міської лікарні, та 2 випадки у Бердичівському та Малинському районах.


Віталій Бунечко також сказав, що 57-річний малинчанин, у якого лабораторно підтвердили захворювання на коронавірус, - власник мережі продуктових магазинів у Малинському районі. Наразі торговельні точки мережі зачинені, сам підприємець перебуває на лікуванні в інфекційному відділенні Малинської лікарні. Встановлено 33 людини, які контактували з ним контактували, всі вони – на самоізоляції. У його дружини та доньки COVID-19, за результатами експрес-тестів, не підтвердили.


Керівник обласного управління охорони здоров’я Микола Суслик на брифінгу сказав, що всі тести для виявлення коронавірусної інфекції, а також ПЛР-діагностика в області є безоплатними. Втім, за його словами, деякі медикаменти доводиться платити, бо лікарні не в повному обсязі через брак фінансування можуть закупити все потрібне.


Микола Суслик звернувся до громадян, які прибувають в область з-за кордону, обов’язково переходити на двотижневу ізоляцію. Зокрема, за його словами, для цього можна використовувати санаторій "Лісова казка".

Вчора

Сторінки:
Нагору