КВІ
Середа
24
04:25

​В Житомирському районі відбулося термінове засідання робочої групи щодо вирішення питання ремонту доріг місцевого значення

19 березня у Тетерівській сільській раді відбулося термінове засідання робочої групи щодо вирішення питання ремонту доріг місцевого значення.

У засіданні взяли участь заступник голови Житомирської РДА Віктор Пулковський, голова Громадської ради при Житомирській РДА Ірина Шевцова, Тетерівський сільський голова Валентина Ільницька, староста Високопічського старостинського округу Катерина Котвіцька, депутати сільської ради, представники поліції, керівники кар’єрів, що працюють на території Тетерівської громади, місцеві жителі.


Днем раніше жителі села Покостівка вийшли перекривати дорогу, що веде до сусіднього села Старошийка. Громада обурена тим, що великогабаритні автомобілі з продукцією кар’єрів руйнують асфальтове покриття – жителі вимагають ремонту дороги.


Свою думку висловила і сільський голова Валентина Ільницька, адже дана проблема неодноразово нею обговорювалася з представниками кар’єрів, але вирішення проблеми громада досі не побачила. Останній раз питання про шляхи виходу з кризової ситуації Валентина Ільницька з представником кожного підприємства обговорювала в грудні. Але, як бачимо, віз і нині там.


На засіданні робочої групи 19 березня було знайдено порозуміння – сподіваємося, тим самим буде поставлено крапку у цьому болючому питанні. Представники кар’єрів пообіцяли долучитися до ремонту дороги.


Валентина Ільницька наголосила на важливості того, що такі підприємства працюють на території громади, створюючи робочі місця, поповнюючи бюджет. Але важливо, аби від їх діяльності не страждали дороги, і люди не відчували дискомфорту.


До вирішення питання долучилося керівництво Житомирської РДА, представники Департаменту регіонального розвитку ОДА, представники поліції, депутати, представники Громадської ради при Житомирській РДА.


Так, 19 березня було встановлено вагові комплекси, які обмежать рух перевантажених автомобілів. Організовано чергування патрульної поліції.


На даний час розробляються схеми проїзду транспорту, що доставляє продукцію кар’єрів, в об’їзд центральних доріг та, як тільки з’явиться погодна можливість, буде проводитися ремонт дорожнього покриття.


Також була проведена зустріч керівництва Житомирської РДА та Тетерівського сільського голови з перевізниками, метою якої було відновлення надання послуг по перевезенню пасажирів, оскільки через пошкодженість дороги були перебої з громадським транспортом. Ця проблема також буде незабаром вирішена.

Вчора

Сторінки:
Нагору