КВІ
Четвер
25
01:31

​В'ячеслав Печененко прокоментував інформацію про затримання начальника одного з відділень поліції Житомирщини

На Житомирщині затримали полковника поліції на хабарі 10 тис.грн. Цю сумму він вимагав від підприємця за невтручання у процес заготівлі та транспортування лісопродукції.

Керівник ГУНП в Житомирській області В'ячеслав Печененко прокоментував цю подію так:


"Сьогодні, 25 січня, працівники Управління СБУ та військової прокуратури затримали начальника одного з відділень поліції області за вимагання та отримання від місцевого підприємця хабара у розмірі 10 тисяч гривень.

Інформацією про непорядність цієї особи я володів і раніше, однак для прийняття відповідних рішень вона потребувала фактичного підтвердження. До речі, він повернувся у лави поліції у 2017 році за рішенням суду. А якщо відкинути усі його «відпустки» та «лікарняні», то фактична «робота на посаді» тривала упродовж кількох місяців.

Тож скільки ниточці не витись, а кінець буде: негідник відповідатиме за законом, а ми й далі будемо очищати свої лави від таких осіб"


В ході розслідування у кримінальному провадженні за ч.3 ст.368 КК Украіни установлено, що полковник поліції - начальник Лугинського відділення поліції Коростенського відділу поліції ГУ НП в Житомирській області упродовж грудня 2017 – січня 2018 років вимагав від підприємця С. неправомірну вигоду в сумі 10 000 грн. У разі неотримання цієї суми він погрожував дати вказівку працівникам підлеглої йому групи швидкого реагування відділення поліції систематично затримувати транспортні засоби підприємця та вилучати лісопродукцію для перевірок законності її походження.

Вчора

Сторінки:
Нагору