БЕР
Вівторок
19
07:28

​Відбувся електронний аукціон на розробку проєктної документації зі зведення льодової арени у Житомирі

У рамках програми Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво» цьогоріч у Житомирі розпочнеться будівництво льодової арени. Всього в Україні планується звести 19 нових льодових комплексів згідно з міжнародними стандартами, на яких можна буде займатися фігурним катанням і хокеєм.

Як повідомляв раніше Департамент регіонального розвитку Житомирської ОДА, для того, щоб взяти участь у даному проєкті, Житомирська міська рада ухвалила рішення про відкриття відділення хокею з шайбою в існуючих ДЮСШ та звернулася до Федерації хокею України щодо залучення Житомира до розвитку хокейної інфраструктури.


13 січня 2022 року Управлінням капітального будівництва Житомирської міської ради було оголошено тендер на виконання проєктних робіт по об’єкту «Будівництво льодової арени за адресою: Житомир, вул. Чуднівська, 101-А». Очікувана вартість – 1 490 000 грн.


21 лютого відбувся аукціон, наразі триває розгляд переможця, після обрання якого буде підписано угоду на послуги з проєктування льодової арени. Спортивний об’єкт буде збудовано на Корбутівці. Площа забудови – 3800 м2. Площа будівлі – 5048,5 м2.


Будівля буде двоповерховою:

- на першому поверсі планують створити тренерські, душові, санвузли, кабінет лікаря, великий хол, роздягальні, місце для зберігання та заточки ковзанів, місце для сушіння одягу, інвентарні, тамбури, а також саму льодову арену площею 2057,1 м2;

- на другому поверсі розміщуватимуться адміністративні приміщення, фуд-корти, трибуни для глядачів (на близько пів тисячі глядацьких місць), бар, балкони та конференц-зал.


На території біля майбутньої льодової арени буде облаштовано близько 90 парковочних місць. Будівельні роботи планують розпочати наприкінці весни поточного року, а завершити будівництво льодової арени – у 2023 році.


Попередня загальна кошторисна вартість даного об’єкту склала 195 млн грн. Нагадаємо, що в рамках президентської програми у 2022 році на Житомирщині виконуватимуться роботи на 17 об’єктах соціальної сфери.

Вчора

Сторінки:
Нагору