КВІ
Субота
20
10:06

​Відсвяткували приїзд друга з Польщі: В Житомирській області на COVID-19 захворіла ціла компанія

У Малині за цю добу зафіксували спалах коронавірусної інфекції. Там на COVID-19 захворіли відразу 8 місцевих жителів. Усі випадки – підтверджені шляхом ПЛР-діагностики. Про це на брифінгу 8-го квітня сказав голова облдержадміністрації Віталій Бунечко, повідомляє суспільне Житомир.

"Ситуація в області така, що ті, хто захворіли на COVID-19 - не приїжджі з-за кордону, а ті, які підхопили інфекцію через контакт із особами, які повернулися з-за кордону. Найбільше вразив факт, коли в Малині зібралася компанія відсвяткувати приїзд із Польщі свого товариша, і сьогодні ми маємо спалах в Малині – 8 випадків", - розповів Віталій Бунечко.


Він також сказав, що в Малині сьогодні через виявлення найбільшої кількості заражених на коронавірус людей працює обласна комісія з техногенної безпеки та надзвичайних ситуацій.


За словами Віталія Бунечка, за останню добу кількість випадків поширення COVID-19 в області зросла удвічі – з 13-ти до 27-ми. Окрім того, лабораторний центр шляхом ПЛР-діагностики перевіряє ще 22 підозри на коронавірус.


Керівник обласного управління охорони здоров’я Микола Суслик на брифінгу розповів, що також багато хворих на коронавірус у Бердичеві.


"У Бердичеві всі, хто захворіли на коронавірус, – це місцеві жителі, які не виїжджали за межі України, а контактували з приїжджими або з тими, хто мав певні ознаки захворювання, але не протестувався", - сказав Микола Суслик.


Він також розповів, двоє пацієнтів, які через зараження на COVID-19 перебувають на лікуванні в інфекційних відділеннях, із Малина та Бердичева, у важкому стані. "Вони на кисні, є підвищена температура, є двобічні пневмонії, є задуха – тобто вони потребують стаціонарного лікування", – сказав Микола Суслик.


За словами Миколи Суслика, Житомирський обласний лабораторний центр отримав додатково 2200 ПЛР-тестів. Їх зараз разом із засобами індивідуального захисту для медичних працівників доставляють у громади, де фіксують спалахи коронавірусної інфекції.

Вчора

Сторінки:
Нагору