БЕР
П'ятниця
29
15:19

​Викрадення людини - колишньому прокурору з Житомирщини повідомлено про підозру

Слідчі територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Хмельницькому, повідомили про підозру колишньому прокурору Житомирської місцевої прокуратури у викраденні людини, вчиненому за попередньою змовою групою осіб, небезпечним для життя чи здоров'я потерпілого способом, що супроводжувалося заподіянням йому фізичних страждань із застосуванням зброї (ч. 2 ст. 146 Кримінального кодексу України).

За попередньою інформацією, 21 серпня 2019 року прокурор за попередньою змовою з батьком та братом побили чоловіка через те, що підозрювали його у викраденні їхніх речей з кладовища. Після побиття підозрюваний, імовірно погрожуючи потерпілому предметом, ззовні схожим на пістолет, помістив громадянина до багажника автомобіля, де його і знайшли працівники поліції. Потерпілому були нанесені легкі тілесні ушкодження.


Процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні здійснює Генеральна інспекція Офісу Генерального прокурора.


У разі доведення вини, колишньому прокурору загрожує покарання у вигляді обмеження волі на строк до 5 років або позбавленням волі на той самий строк.

Сторінки:
Нагору