КВІ
П'ятниця
19
08:59

​Викритому на Житомирщині наркодилеру загрожує до 10 років ув’язнення

27 квітня слідчі Бердичівського районного відділу поліції оголосили місцевому жителю про підозру у незаконному неодноразовому збуті наркотичних засобів. За такі дії йому загрожує до 10 років ув’язнення з конфіскацією майна.

У січні поточного року поліцейські отримали інформацію про ймовірну причетність 31-річного жителя м. Бердичева до поширення медичного препарату, який у своєму складі містить наркотичний засіб та використовується як підтримуюча терапія під час проходження курсу лікування наркозалежних. Відтак правоохоронці розпочали досудове розслідування та провели низку заходів.


Як з’ясувалося, місцевий житель є пацієнтом замісної підтримуючої терапії однієї з комунальних установ. Він отримував безкоштовно медичний нарковмісний препарат безпосередньо у лікаря-нарколога, а потім його продавав.


Правоохоронці задокументували такі факти, а 27 квітня оперативники кримінальної поліції затримали чоловіка під час чергового продажу наркотичної речовини. Згодом під час санкціонованого обшуку за місцем його проживання поліцейські виявили суху подрібнену речовину зеленого кольору та блістери з медичним препаратом.


Відтак все виявлене вилучили, а чоловіка затримали у порядку ст. 208 (Затримання уповноваженою службовою особою) КПК України та доставили до райвідділу.


Того ж, дня 27 квітня, слідчі, зібравши достатньо доказів протиправної діяльності бердичівлянина, оголосили йому підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 307 КК України – незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів, учинене повторно.


Усі дії поліцейські проводили під процесуальним керівництвом Бердичівської окружної прокуратури. Нині вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу.


За чинним законодавством таке правопорушення карається позбавленням волі на строк від 6 до 10 років з конфіскацією майна.

Вчора

Сторінки:
Нагору