КВІ
П'ятниця
19
10:43

​Віктор Градівський провів онлайн-нараду щодо питань внутрішньо переміщених осіб на Житомирщині

22 липня, відбулася онлайн-нарада з головами районних військових адміністрацій щодо питань внутрішньо переміщених осіб на Житомирщині.

Участь у нараді взяли заступник начальника Житомирської ОВА Віктор Градівський, директор Департаменту соціального захисту населення ОВА Олена Грищук, голови районних військових адміністрацій та представники профільних структурних підрозділів ОВА. Учасники обговорили ряд важливих питань, зокрема головами РВА було проінформовано про роботу з внутрішньо переміщеними особами:

- місця проживання, у т.ч. колективного, наявність додаткових місць для прийому ВПО з Донецької, Луганської областей та інших регіонів України;

- визначення альтернативних місць проживання для ВПО, що проживають у закладах освіти, які планують розпочати навчальний процес;

- підготовка будівель, в яких проживають ВПО, до осінньо-зимового періоду та забезпечення їх елементами доступності для маломобільних груп населення;

- виконання доручення від 13.07.2022 № 3992/2-22/41 щодо визначення нагальних потреб ВПО.


Також було обговорено питання щодо здійснення контролю за дітьми-сиротами, дітьми, позбавленими батьківського піклування, які виховуються в дитячих будинках сімейного типу та прийомних сім’ях, у тому числі переміщених (евакуйованих) з інших областей.


Додатково на нараді було обговорено питання про введення та скорочення посад фахівців із соціальної роботи в територіальних громадах області.


Як повідомляє Департамент соціального захисту населення Житомирської ОВА на Житомирщині зареєстровано 36 047 сімей внутрішньо переміщених осіб, з них 474 багатодітних. Серед яких найбільше – у Житомирському районі: більше 15 тисяч родин.


Загалом із початку повномасштабного вторгнення росії на Україну на Житомирщині видано довідки 98 384 ВПО (за даними сформованої програмою звітності).

Вчора

Сторінки:
Нагору