КВІ
П'ятниця
19
00:36

​Віктор Градівський провів підсумкове засідання міжвідомчої робочої групи щодо охорони лісових ресурсів

Сьогодні, 13 січня, під головуванням заступника голови Житомирської облдержадміністрації Віктора Градівського проведено засідання міжвідомчої робочої групи із здійснення контролю за використанням, охороною лісових ресурсів і ліквідації нелегального обігу деревини на території Житомирської області.

Учасники наради розглянули основне питання щодо результатів проведеної роботи по збереженню лісових ресурсів на території Житомирської області за 2021 рік.


Під час засідання було заслухано інформацію Житомирського обласного управління лісового та мисливського господарства, Житомирського обласного агролісогосподарського комунального підприємства «Житомироблагроліс» Житомирської обласної ради, Державної екологічної інспекції Поліського округу, Головного управління Національної поліції в Житомирській області, Управління Держпраці у Житомирській області з даного питання.


У підвідомчих підприємствах Житомирського обласного управління лісового та мисливського господарства та дочірніх підприємствах Житомирського обласного агролісогосподарського підприємства «Житомироблагроліс» Житомирської обласної ради утворено 73 мобільні рейдові групи з охорони лісів, до складу яких входять 225 працівників лісової охорони та 65 співробітників національної поліції.


У 2021 році рейдовими групами проведено 20864 рейди, виявлено 524,5 куб. м. незаконно зрубаної деревини. Внаслідок лісовому господарству заподіяна шкода в розмірі близько 4,3 млн. грн. Вилучено 115,53 куб. м добутої у незаконний спосіб деревини, 4 транспортних засоби; передано до поліції 41 матеріал, складено 711 адміністративні протоколи на загальну суму 276,24 тис. грн, з яких 267,8 тис. грн стягнуто; нараховано збитків 3,6 млн грн., з яких відшкодовано 408,17 тис. грн.


Упродовж 2021 року слідчими підрозділами ГУНП в Житомирській області розслідувалося 469 кримінальних провадження за фактами незаконної порубки або незаконного перевезення, зберігання, збуту лісу, за ст. 246 КК України, з яких 203 провадження реєстрації 2021 року.


Протягом 2021 року закінчено 234 кримінальних проваджень за фактами незаконної порубки, незаконного перевезення, зберігання або збуту лісу, з них до суду з обвинувальним актом направлено 24 кримінальних проваджень, два з яких стосовно членів організованої злочинної групи, закрито – 210 кримінальних проваджень.


Упродовж 2021 року в рамках розслідування кримінальних проваджень вказаної категорії проведено 167 оглядів місця події, 22 обшуки та 12 тимчасових доступів до речей та документів.

Вчора

Сторінки:
Нагору