КВІ
Середа
24
06:06

​Віктор Градівський: Запобігання та протидія домашньому насильству — одне з пріоритетних завдань державної політики в умовах війни

Сьогодні, 22 липня, заступник начальника Житомирської ОВА Віктор Градівський долучився до навчання для відповідальних осіб за реалізацію державної політики у сфері запобігання та протидії домашньому насильству на Житомирщині.

Так, на платформі Google Meet за участі профільних спеціалістів Департаменту соціального захисту Житомирської ОВА, особи, які надають послуги із запобігання домашньому насильству мали змогу отримати інформацію щодо права на безоплатну правову допомогу та порядок її отримання.


Мета таких занять — проведення інформаційно-роз’яснювальної роботи серед населення з питань захисту прав осіб, які постраждали від домашнього насильства.


Довідково.

Реалізація державної політики здійснюється Відповідно до Закону України «Про запобігання та протидію домашньому насильству» від 7 грудня 2017 року № 2229-VIII, Указу Президента України «Про невідкладні заходи із запобігання та протидії домашньому насильству, насильству за ознакою статі, захисту прав осіб, які постраждали від такого насильства» від 21 вересня 2020 року № 398/2020, постанови Кабінету Міністрів України «Про затвердження Порядку взаємодії суб’єктів, що здійснюють заходи у сфері запобігання та протидії домашньому насильству і насильству за ознакою статі» від 22 серпня 2018 р. № 658, рішення Житомирської обласної ради від 16.12.2021 № 316 «Про обласну цільову Програму запобігання, протидії домашньому насильству та торгівлі людьми на 2022 рік».

Вчора

Сторінки:
Нагору