КВІ
Субота
20
13:58

​Віктор Сахнюк: Майже 1,1 млрд грн податків сплатили в минулому році держлісгоспи Житомирщини

Своєрідний рекорд встановили в 2021 році лісогосподарські підприємства Житомирського ОУЛМГ в сплаті податків. Упродовж року вони перерахували до бюджетів усіх рівнів 1 мільярд 99 мільйонів 232 тисячі гривень, що на 40% більше, ніж в позаминулому році.

Про це повідомив начальник Житомирського обласного управління лісового та мисливського господарства Віктор Сахнюк під час виробничої наради за підсумками господарсько-фінансової діяльності підприємств управління в 2021 році.


Віктор Сахнюк розповів, що, зокрема, понад 525 млн грн сплачено до державного бюджету; більше 347 млн грн – до місцевих бюджетів; 226 мільйонів – єдиного соціального внеску.


«Витрати на ведення лісового господарства в держлісгоспах склали 1 мільярд 777 мільйонів гривень. За ці кошти вирощувався та висаджувався новий ліс, проводився догляд за молодими деревами, здійснювалася охорона лісових масиві та ін», - поінформував начальник Житомирського ОУЛМГ.


Він також звернув увагу на те, що завдяки ефективній господарсько-фінансовій політиці державні лісогосподарські підприємства в минулому році отримали понад 75 мільйонів гривень прибутку. Закумульовані кошти спрямували на розвиток.


«Окрім того, власні кошти лісгоспи спрямували на технічну модернізацію. У 2021 році вони придбали майже 450 одиниць техніки. Це в 6 разів більше, ніж за минулий рік і мало не в десятки разів більше, ніж в попередні», - підкреслив Віктор Сахнюк.


Упродовж року було закуплено: 44 трактори для лісогосподарських та лісозаготівельних робіт; 12 пожежних автомобілів; 179 мотоциклів; 85 одиниць легкового автотранспотрту для лісової охорони, мікроавтобуси для підвезення людей, мотопомпи, ґрунтообробне обладнання, камери відеоспостереження, фотопастки, квадрокоптери тощо. Загалом обсяг капітальних інвестицій склав 262 мільйони 170 тис. гривень.

Вчора

Сторінки:
Нагору