БЕР
П'ятниця
29
10:16

​Віра Рогова ознайомилися зі створенням безпечних умов у навчальних закладах Житомирщини, – ОВА

Сьогодні, 03 серпня, у Житомирській області з робочою поїздкою перебувала заступниця Міністра освіти і науки України Віра Рогова.

Як триває підготовка до нового навчального року в закладах освіти Житомирщини разом із заступницею Міністра ознайомилися заступники начальника Житомирської ОВА Наталія Остапченко та Юрій Денисовець, представники Департаменту освіти і науки ОВА.



«Маю відмітити, що на Житомирщині створення безпечних умов у навчальних закладах йде за планом. Адже основною метою є перетворення кожного закладу освіти на територію безпеки — це головна складова будь-якого навчання», — наголосила Віра Рогова.


Зокрема учасники робочої поїздки ознайомилися з діяльністю Коростишівської спеціальної школи, Поліського національного університету, Житомирського дошкільного навчального закладу № 15, відокремленого підрозділу “Науковий ліцей” Державного університету “Житомирська політехніка”, Загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 28 м.Житомира ім. гетьмана Івана Виговського та ліцею № 11 м. Новограда-Волинського.


Як зазначив Юрій Денисовець, підготовка закладів освіти області до нового навчального року 2022-2023 та створення максимально безпечних умов для всіх учасників освітнього процесу є пріоритетним завданням для усіх гілок влади та освітян.



За інформацією Департаменту освіти і науки Житомирської ОВА, нині в усіх 66 територіальних громадах Житомирщини триває робота комісій з обстеження закладів освіти, до яких залучені усі відповідальні сторони за підготовку закладів освіти до нового навчального року: представники місцевих органів управління освітою, фахівці місцевих підрозділів ДСНС, Нацполіції, фахівці із питань цивільного захисту.



Навчання у форматі офлайн з 01 вересня зможуть розпочати лише ті заклади освіти, в яких будуть створені безпечні умови для перебування усіх учасників освітнього процесу.


Розглядається кілька сценаріїв освітнього процесу: очний (змінний), змішаний і дистанційний формат.


Вчора

Сторінки:
Нагору