КВІ
Субота
20
03:55

​Виробництво фарфорової продукції - одна з найперспективніших галузей Баранівщини

9 лютого заступник директора Житомирського обласного центру зайнятості Тетяна Касімцева, заступник начальника відділу організації сприяння працевлаштуванню Лариса Голімбевська та фахівець відділу організації надання послуг роботодавцям Олена Мельник перебували з робочим візитом у Баранівському районі.

Під час візиту заступник директора відвідала ринкоутворюючі підприємства – ТОВ «Декор-кераміка» та ТОВ «Декор-Україна» та по завершенню зустрічей надала практичні поради щодо вдосконалення роботи фахівців районного центру.


У розмові з директором Баранівського районного центру зайнятості Олександром Загорським та його заступником Ларисою Верниш Тетяна Володимирівна вчергове зауважувала на вдосконаленні співпраці з роботодавцями району щодо наповнення бази вакансій та результативності їх укомплектування. Лариса Верниш поінформувала, що з початку року було зареєстровано трохи більше 130 нових пошукачів роботи, за цей період 61 особа вже працевлаштована, загалом у січні роботу підібрали для 157 земляків. Наразі на обліку перебуває 540 незайнятих громадян. Як і в переважній більшості районів Житомирщини найбільш затребуваними на ринку праці Баранівщини залишаються представники робітничих професій.


Заступник директора обласного центру зайнятості відвідала підприємство «Декор-Україна», що спеціалізується на виробництві й обробленні скляних виробів, у тому числі технічних, продукція якого представлена як в країнах СНД, так і у країнах ближнього зарубіжжя. Підприємство здійснює повний цикл оброблення скляних виробів. Сьогодні на підприємстві стабільно працює 49 осіб, усі вони вчасно отримують достойну заробітну плату та повний соціальний пакет.


Технічний директор товариства Олександр Моксунов зазначив, що з моменту початку діяльності підприємство активно співпрацює з районною службою зайнятості. Одним із найперспективніших шляхів співпраці є оперативне укомплектування потрібними кадрами шляхом проведення ярмарок вакансій. 90% нині працюючих – це громадяни, які перебували на обліку у районному центрі зайнятості. У найближчий час підприємство планує працевлаштувати ще десять осіб. Наразі є потреба у таких фахівцях: завантажувач печей, укладальник-пакувальник, вантажник.


Ще одне ринкоутворююче підприємство, яке з’явилося на ринку праці Баранівського району ще у 2005 році ТОВ «Декор-кераміка». Це виробник господарської і декоративної керамічної продукції, котру виготовляють лише з якісної сировини і реалізують не лише в Україні, а й в сусідніх країнах.


Під час інформативної екскурсії виробництвом в.о. директора Жанна Папуга повідомила, що зараз у штаті підприємства близько 30 осіб, 20 з яких працевлаштовано за сприяння районної служби зайнятості. Зараз товариство потребує сортувальників сировини, відливальників фарфорових та фаянсових виробів, шихтувальників, глазурувальників, дробильників-розмелювачів. Підприємство приваблює людей, які бажають працювати тут, насамперед, стабільністю.


Зараз триває будівництво нових цехів, оскільки вже в найближчому майбутньому заплановано значне збільшення обсягів виробництва, а, значить, і створення нових робочих місць. Отож, Тетяна Касімцева та Жанна Папуга обговорили перспективи подальшої співпраці у сфері укомплектування підприємства потрібними кваліфікованими працівниками.

Вчора

Сторінки:
Нагору