КВІ
Четвер
18
20:58

​Віталій Бунечко долучився до відкриття меморіалу ліквідаторам – жителям Коростенського району

24 квітня, голова Житомирської ОДА Віталій Бунечко взяв участь у відкритті меморіалу ліквідаторам – жителям Коростенського району, який розташований у Чорнобильській зоні відчуження. Також до заходу долучилися рідні та близькі ліквідаторів та керівництво територіальних громад Коростенського району.

Так, на меморіалі розміщені імена та прізвища 619-ти жителів Житомирської області, які у перші дні після аварії на ЧАЕС залучалися до ліквідації пожежі на четвертому енергоблоці.


Як сказав Віталій Бунечко, на меморіалі згадано імена тих, хто героїчно боровся з наслідками найбільшої техногенної катастрофи ХХ сторіччя.


“Тут викарбувані імена сотень наших земляків, які ціною власного життя та здоров’я ліквідовували наслідки аварії на ЧАЕС та чиї долі передчасно обірвали наслідки катастрофи”, — зазначив Віталій Бунечко.


Також голова Житомирської ОДА наголосив, що надзвичайно важливо, що завдяки спільній ініціативі 13 громад Коростенського району встановлено даний меморіал та імена викарбуваних на ньому героїв-ліквідаторів залишаться у пам’яті українців навічно.


Серед зазначених на меморіалі імен – й ліквідатор Микола Ващук, який родом із Великої Хайчі Овруцької громади. Він — один із вісьмох пожежників, які у ніч аварії героїчно стали на боротьбу з вогнем та не допустили поширення пожежі на третій енергоблок атомної електростанції.


Учасники заходу також висадили кущі самшиту в парку Слави на меморіальній алеї міст та сіл, евакуйованих після трагедії на ЧАЕС.


“Переконаний, всі ми наповнені відчуттям смутку та щирої подяки тим, чиї імена тепер увіковічнені у місці, яке ще сотні років буде нагадувати людству про техногенну катастрофу на Чорнобильській атомній електростанції. Ми маємо пам’ятати тих, хто вимушено залишив свої домівки, адже на Житомирщині було виселено жителів більш ніж 60-ти постраждалих сіл”, — наголосив Віталій Бунечко.

Вчора

Сторінки:
Нагору