КВІ
Четвер
25
05:10

​Віталій Бунечко: Підозрювані у вчиненні злочину працівники онкодиспансеру відсторонені від роботи 

06 жовтня відбулося засідання Комітету з питань здоров’я нації, медичної допомоги та медичного страхування, участь у якому взяли голова Житомирської облдержадміністрації Віталій Бунечко, голова обласної ради Володимир Федоренко спільно зі своїм заступником Володимиром Ширмою та керівники профільних структурних підрозділів ОДА.

Серед питань порядку денного засідання заслухали й інформацію про ситуацію, що склалася у Житомирському обласному онкологічному диспансері, – незаконний продаж ліків, закуплених державою.


«Події, які сталися нещодавно у відділенні Житомирського обласного онкодиспансеру, надзвичайно обурили жителів області та медичну спільноту. Без сумніву, ми засуджуємо ці дії, адже цей злочин не може мати жодного виправдання», — сказав Віталій Бунечко.


За даними Служби безпеки України, завідувач одного з відділень онкодиспансеру зі своїм колегою змушували пацієнтів купувати дороговартісні ліки, які були закуплені за державний кошт та мали надаватися пацієнтам безкоштовно.


Голова ОДА зауважив, що працівники медзакладу, яких підозрюють у вчиненні злочину, відсторонені від роботи. Всі інші лікарі та керівництво онкодиспансеру всіляко сприяють неупередженому розслідуванню обставин справи.


Як повідомив керівник онкодиспансеру Ігор Сабадаш, заклад щороку отримує від держави препаратів на майже 50 млн грн.


«Впевнений, що дана справа вона буде належним чином розслідувана і з обвинувальним висновком скерована до суду. А винні будуть притягнуті до відповідальності», — додав Віталій Бунечко.

Вчора

Сторінки:
Нагору