КВІ
П'ятниця
19
06:20

​Волонтери — люди великої душі, які є героями нашого часу, — Віталій Бунечко

Сьогодні, 03 грудня, у Житомирській ОДА відбулося урочисте нагородження волонтерів області з нагоди Міжнародного дня волонтера.

Участь в урочистому заході взяли голова Житомирської облдержадміністрації Віталій Бунечко, заступник голови ОДА Віктор Градівський та представники профільних структурних підрозділів ОДА.


«Волонтери – це люди великої душі, з нескінченним добром, метою яких є не просто жити, а приносити користь оточуючим, нічого не чекаючи натомість. Це, безперечно, покликання! Бути здатними співчувати, співпереживати, жертвувати своїм часом, дарувати надію та підтримку – можуть лише люди, яких ми називаємо героями теперішнього часу. Й сьогодні ми відзначаємо найактивніших учасників волонтерського руху Житомирщини!», — сказав Віталій Бунечко.

Голова ОДА також зауважив, що наразі важко переоцінити роль волонтерської діяльності в умовах боротьби із COVID-19, коли волонтери допомагають збором коштів на придбанні обладнання й засобів захисту для медичних закладів, надають допомогу соціально незахищеним верствам населенням, що потребують людської підтримки та опори.



«Знаю, що найважливіша плата за вашу працю – це вдячна посмішка та щире «дякую». Тож, дозвольте подякувати всім за ваші добрі вчинки та щире бажання протягнути руку допомоги. Сердечно дякую вам за таку необхідну діяльність. Бажаю кожному волонтерові міцного здоров’я, наснаги для добрих справ та підтримки рідних і близьких!», — додав Віталій Бунечко.


Також з нагоди Міжнародного дня волонтера Грамотою голови обласної державної адміністрації за активну громадську діяльність були нагороджені:

Мороз Ніна — голова громадської організації жіночого об’єднання «ДІЯ» в місті Олевську;


Поліщук Олена, Медведєва Наталія, Дегтяренко Людмила, Поліщук Галина, Осінська Віра, Шевчук Володимир, Рачкінда Ніна — учасники Всеукраїнської благодійної організації «Турбота про літніх в Україні» в м. Житомирі;


Авраменко Лариса — волонтер з 2014 року;


Боровська Вікторія — волонтер проєкту «Ікона пам’яті загиблим за незалежність України»;


Василюк Таїсія — голова благодійної організації «БФ «Волонтери – воїни добра»;


Влачига Валерій — пастор релігійної організації «Християнське Братство Милосердя і Добродійності «Ковчег», волонтер, військовий капелан;


Лисак Юрій — волонтер, керівник громадської організації «Військовий сувенір»;


Оксаніч Ірина – голова громадської організації «Свічадо» з міста Малина;


Перун Андрій — волонтер;


Шепетуха Ніна — волонтер проєкту «Ікона пам’яті загиблим за незалежність України»;


Штуль Людмила — директор благодійної організації «Захист дітей Чорнобиля»;


Целіна Олена та Совенко Ігор — родина волонтерів.


Довідково. В Україні та світі 5 грудня відзначають Міжнародний день волонтерів.

Свято було засновано ще у 1985 році за ініціативою Генеральної Асамблеї ООН. В сучасній Україні волонтерський рух розпочався в 90-х роках, а офіційно його визнали 10 грудня 2003 року постановою Кабінету Міністрів.


Вчора

Сторінки:
Нагору