КВІ
Вівторок
16
11:39

​Вперше Чемпіонат України з плавання на відкритій воді відбудеться у Житомирі

У Житомирі на території гідропарку 26 та 28 червня відбудеться Чемпіонат України з плавання на відкритій воді. Відповідний проєкт рішення буде внесено на розгляд виконавчого комітету міської ради.

«Вперше за всю історію житомирського плавання Чемпіонат України з плавання на відкритій воді буде організовано у Житомирі. У змаганнях братимуть участь найсильніші плавці нашої країни, серед яких учасники Олімпійських Ігор, переможці та призери чемпіонатів Світу та Європи, члени збірної команди України з плавання на відкритій воді», - розповідає начальниця управління у справах сім’ї, молоді та спорту міської ради Ірина Ковальчук.


Спортсмени змагатимуться у дистанціях:

10 км (жінки, чоловіки; дівчата і юнаки 2002 – 2003 р.н.);

7,5 км (дівчата і юнаки 2004 – 2005 р.н.);

5 км (жінки, чоловіки; дівчата і юнаки 2002 – 2007 р.н.);

2,5 км (спортсмени категорії «MASTERS»).


Організаторами заходу є Міністерство молоді та спорту України та Федерація плавання України за підтримки Житомирської міської ради, Житомирської обласної державної адміністрації, відділення НОК України в Житомирській області, спортивного клубу «Житомир Аква Мастерс».


Головний суддя Чемпіонату - суддя національної категорії Микола Крук (Житомир), рефері - суддя міжнародної категорії Олексій Єсипенко (Харків).


Крім того, 17-18 липня у Житомирі планують провести традиційний турнір «TETERIV OPEN». Спортивний захід проходитиме у нашому місті вже вшосте. На змаганнях запропонують дистанції залежно від рівня підготовки учасників як для початківців, так і професіоналів (300 м, 600 м, 1,5 км, 3 км, 5 км).

Вчора

Сторінки:
Нагору