КВІ
П'ятниця
19
10:19

​Взяли покататись: На Житомирщині двом парубкам 17 та 18 років «світить» до 8 років за викрадення автомобіля

17 січня слідчі Хорошівського відділення поліції завершили розслідування незаконного заволодіння автомобілем місцевого пенсіонера. Поліцейські зібрали докази причетності до цього діяння двох місцевих парубків, віком 17 та 18 років. Нині обвинувальний акт скеровано до суду.

Події відбувалися у листопаді минулого року. Тоді до відділення поліції №4 Житомирського райуправління звернувся 83-річний житель села Стебниці з повідомленням про крадіжку автомобіля ВАЗ 2101. Пенсіонер, прийшовши додому після кількаденної відсутності, помітив відчинені двері до гаражного приміщення та не виявив усередині транспортного засобу.


На місці події працювала слідчо-оперативна група відділення поліції №4 Житомирського РУП. Поліцейські провели огляд і вилучили наявну слідову інформацію.


Правоохоронці відстежили можливий маршрут руху автомобіля та наступного дня у лісовому масиві неподалік села розшукали покинутий транспортний засіб. А пізніше встановили причетність до цього діяння двох юнаків, віком 17 та 18 років. Старший з них – односелець потерпілого, а молодший – житель сусіднього села. Поліцейські встановили, що 18-річний хлопець, знаючи про відсутність вдома літнього сусіда, запропонував товаришеві покататись на його автівці. Уночі вони потрапили в чужий двір та виштовхали автомобіль з гаража на дорогу. Завівши його, вони поїхали до сусіднього села, а вранці покинули транспортний засіб у лісі. Там його і знайшли поліцейські.


Відтак, після проведення необхідних слідчих дій слідчі повідомили парубкам про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 289 (Незаконне заволодіння транспортним засобом) КК України. 18-річному підозрюваному інкримінують також втягнення неповнолітнього друга у злочинну діяльність (ст. 304 КК України). Після завершення досудового розслідування обвинувальний акт правоохоронці скерували до суду.


Відповідно до чинного законодавства незаконне заволодіння транспортним засобом за попередньою змовою групою осіб, або вчинене з проникненням у приміщення чи інше сховище, карається позбавленням волі на строк від 5 до 8 років з конфіскацією майна або без такої.

Вчора

Сторінки:
Нагору