БЕР
Четвер
28
12:49

​З 01 лютого на Житомирщині розпочинається вакцинальна кампанія проти поліомієліту. ВІДЕО

Про це сьогодні, 28 січня, наголосив начальник відділу Департаменту охорони здоров’я Житомирської ОДА Сергій Березовський під час онлайн-брифінгу щодо вакцинальної кампанії проти поліомієліту дітей до 6 років.

Також він повідомив, що в Україні почастішали випадки цієї хвороби через те, що не всі діти отримали щеплення. Так, наразі вірус поліомієліту виявлено у 20 дітей на Рівненщині та Закарпатті. Найбільш вразливі до поліомієліту діти до 6 років.


«Це захворювання може загрожувати невиліковним паралічем і навіть смертю. Ліків від поліомієліту не існує. Єдиний спосіб захистити дитину – щеплення» — зазначив Сергій Березовський.




Відповідно до Національного календаря профілактичних щеплень дитина має отримати 6 доз вакцини від поліомієліту у такому віці:

у 2 та 4 місяці від народження — ін’єкції;

у 6 та 18 місяців, а також у 6 та 14 років — краплі.


Шести доз вакцини достатньо, щоб сформувався імунітет до поліомієліту на все життя.


“Закликаю батьків перевірити, чи отримала дитина всі необхідні щеплення від поліомієліту. Якщо якась із доз пропущена негайно зверніться до педіатра чи сімейного лікаря та вакцинуйте дитину. Це вкрай важливо”, — додав Сергій Березовський.


Звертаємо увагу, що з 01 лютого в Україні стартує кампанія зі щеплення дітей від поліомієліту. Її перший етап охопить дітей віком від 6 місяців до 6 років, які пропустили вакцинацію за Національним календарем, і триватиме три тижні.


Щеплення від поліомієліту безкоштовне та отримати його можна у сімейного лікаря чи в найближчій амбулаторії. Вакцини, які використовують державні й приватні клініки, безпечні, якісні, зареєстровані та дозволені для використання в Україні.

Вчора

Сторінки:
Нагору