КВІ
П'ятниця
19
21:43

​З 23 грудня Житомирська область переходить із «червоної» до «жовтої» зони епіднебезпеки, — Наталія Остапченко. ВІДЕО

На цьому сьогодні, 22 грудня, наголосила перша заступниця голови Житомирської ОДА Наталія Остапченко під час щоденного онлайн-брифінгу щодо епідемічної ситуації в області та вакцинації від COVID-19.

Також вона повідомила, що протягом минулої доби в області виявили 126 інфікованих на коронавірусну хворобу. Усього за період пандемії встановлено 3196 летальних випадків від вірусу. За минулу добу від коронавірусу та від ускладнень, викликаних хворобою, померло 4 людини.


«Загалом у стаціонарах сьогодні лікуються 526 хворих на коронавірус. Кисневу підтримку отримують 359 людей. Під апаратами ШВЛ — 19 хворих. В області пацієнтам з COVID-19 надають допомогу 24 лікарні», — розповіла Наталія Остапченко.


Перша заступниця голови ОДА також звернула увагу, що Державною комісією з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій вчора було прийнято рішення про переведення з 23 грудня Житомирської області з «червоної» до «жовтої» зони епідемічної небезпеки.


Відповідно до оновлених карантинних правил у «жовтій» зоні для роботи закладів та підприємств, а також для їх відвідування необхідно мати «зелені» сертифікати про повний курс вакцинації. «Жовтий» сертифікат зараз діє лише 30 днів. Цього часу цілком достатньо для отримання другої дози вакцини будь-якого з виробників, представлених в Україні.


Станом на 22 грудня від COVID-19 у Житомирській області вакциновано 839 069 осіб.


Сторінки:
Нагору