БЕР
П'ятниця
29
13:49

​З 9 до 12 травня на Житомирщині діятимуть додаткові обмежувальні протиепідемічні заходи

На період травневих свят з 13:00 9 травня до 06.00 12 травня в Житомирській області введено додаткові обмежувальні заходи для запобігання поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19). Таке рішення було прийнято на позачерговому засіданні обласної комісії з питань ТЕБ та НС. Зокрема введено обмеження щодо пересування та перебування громадян у громадських місцях у період вихідних і святкових днів.

Крім того, буде посилено контроль поліцейськими та нацгвардійцями за дотриманням громадянами карантинних обмежень. Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 02 квітня 2020 р. № 255 “Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 11 березня 2020 р. № 211” з 6 квітня діють посилені карантинні заходи, зокрема щодо:


! переліку осіб, які потребують самоізоляції – окрім осіб, які мали контакт з хворим на COVID-19, та у яких є підозра на інфікування або які хворіють на COVID-19, на самоізоляції мають перебувати особи, які досягли 60-річного віку;

.

! переміщення групами не більше двох осіб;

! заборони відвідувати парки, сквери, зони відпочинку;

! перебування в громадських місцях у респіраторах чи захисних масках тощо.

У зв’язку з карантином Україна цьогоріч утримається від проведення масових заходів з відзначення 75-ї річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

.

Кожен може долучитися до Всеукраїнської акції «Подякуй ветерану на відстані», ініційовану Укрпоштою у партнерстві з Міністерством ветеранів України та Міжнародним благодійним фондом «Let’s help» та привітати ветеранів, не виходячи з дому. Для цього до 9 травня на сайті компанії можна обрати один з кількох варіантів допомоги ветеранам.

.

Нагадаємо, що Житомирська ОДА підготувала тематичний відеоролик до Дня пам’яті та примирення та Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні, у якому голова ОДА Віталій Бунечко вшановує пам’ять загиблих Героїв.

Сторінки:
Нагору