БЕР
Четвер
28
12:19

​Ігор Гундич: З підприємствами потрібно говорити, а не перегинати їх через коліно

Житомирщина увійшла до 6 кращих областей України за підсумками 2016 року. Велику роль у соціально-економічних показниках зіграв бюджет області – у 2016 році він зріс на 1,3 млрд грн.

Про це повідомив голова облдержадміністрації Ігор Гундич 8 лютого, на розширеному засіданні колегії департаменту фінансів ОДА. Учасники засідання обговорили підсумки виконання місцевих бюджетів за 2016 рік та основні завдання по забезпеченню виконання бюджетів у 2017 році.


За словами директора департаменту фінансів ОДА Ганни Ємченко, сукупний обсяг надходжень до бюджету області склав більше 4 млрд грн, що у порівнянні з 2015 роком більше на 45,7%.

Найбільша частка у загальному фонді – це податок на доходи фізичних осіб. У 2016 році його частка склала 57 % – 2,1 млрд грн. За показником приросту ПДФО область посіла 5 позицію серед регіонів України.


Голова облдержадмінстрації зазначив: «За результатами рейтингу "Комітету виборців України" я зайняв шосте місце серед голів ОДА. Але вважаю, що це не тільки моя робота. У першу чергу, це робота команди, працювали і сільські, міські, селищні голови, і голови адміністрації. Це наше спільне досягнення, яке говорить про те, що ми непогано спрацювали».


Ігор Гундич дав настанови керівникам районів та громад щодо роботи у 2017 році. Зокрема, звернув увагу на активну роботу з підприємствами, інвесторами, покращення фінансових результатів підприємств та підвищення заробітної плати, легалізацію підприємництва, детінізацію доходів.


«З підприємствами потрібно говорити, а не перегинати їх через коліно. Тоді вони йдуть на зустріч, легалізовують робочі місця, піднімають зарплати», – наголосив Ігор Гундич.


Також керівник області закликав усіх працювати через систему Prozorro, яка дає можливість економити, та попрацювати з неефективними установами: «Моя позиція така: зекономив – значить, заробив. Багатим є не той у кого великі статки, а той хто бережно відноситься до своїх ресурсів. Це я про мережу наших закладів. Кошти потрібно використовувати ефективно, і де потрібно – ці заклади оптимізовувати. Якщо заклад неефективний, то не треба перекладати з хворої голови на здорову. Не потрібно таких установ, які одне одного дублюють, а на них витрачають мільйони з бюджету».


Наприкінці засідання колегії Ігор Гундич разом з головою обласної ради Володимиром Ширмою вручили відзнаки тим, хто досягнув найкращих результатів у фінансовій сфері.

Вчора

Сторінки:
Нагору