КВІ
Субота
20
02:42

​З початку року дільничні офіцери поліції припинили понад 3 тисячі адмінправопорушень у Житомирському районі

Серед майже 80 розкритих кримінальних діянь найбільше крадіжок та спричинення тілесних ушкоджень. Левова частка припинених адміністративних правопорушень стосується ігнорування антиалкогольного законодавства.

З початку 2022 року дільничні офіцери поліції виявили та припинили 3281 адміністративне правопорушення на території Житомирського району. Фактично кожне четверте з них – це розпивання пива, алкогольних, слабоалкогольних напоїв у заборонених законом місцях або поява у п'яному вигляді (ст. 178 КУпАП). Також поліцейські скерували до суду 19 адміністративних матеріалів відносно осіб, які скоїли дрібні крадіжки (ст. 51 КУпАП), 44 - щодо зберігання наркотичних речовин у незначній кількості (ст. 44 КУпАП) та 97- за вчинення дрібного хуліганства. (ст. 173 КУпАП).


У період дії карантинних обмежень поліцейські проводять превентивну роботу серед населення по дотриманню громадянами визначених протиепідемічних заходів. У 2022 році в Житомирському районі правоохоронці виявили 270 адмінправопорушень, які стосувались нехтування правилами щодо карантину людей.


Окрім того, попереджуючи вчинення кримінальних та адміністративних правопорушень, дільничні офіцери у громадах відвідують сім’ї, які потрапили у складні життєві обставини, та здійснюють нагляд за підобліковими особами. Відтак, в результаті раптових перевірок правоохоронці виявили понад 320 порушень. За кожним з цих фактів були оформлені відповідні адмінматеріали.


Реагування на повідомлення про вчинення домашнього насильства – невід’ємна частина роботи дільничного. Так, з початку року правоохоронці припинили 304 випадки домашньої тиранії у Житомирському районі. Відносно всіх кривдників були складені належні адміністративні протоколи.


Також дільничні офіцери проводять низку заходів, спрямованих на попередження самогоноваріння на території району. З початку року поліцейські склали та скерували до суду близько 20 адміністративних протоколів за ст. 164-16 (Зайняття забороненими видами господарської діяльності) КУпАП та 319 осіб притягнули до адміністративної відповідальності за виготовлення, зберігання самогону та апаратів для його вироблення (ст. 176 КУпАП).


Окрім превентивної роботи, дільничні офіцери поліції встановили причетних до вчинення 78 кримінальних діянь. Серед розкритих злочинів: крадіжки, спричинення тілесних ушкоджень, хуліганства, факти незаконного обігу наркотиків тощо.

Вчора

Сторінки:
Нагору