КВІ
Четвер
25
16:39

​З початку року дільничні офіцери поліції припинили понад півтори тисячі адміністративних правопорушень у Житомирі

Окрім превентивної діяльності, правоохоронці встановили понад сотню осіб, причетних до вчинення кримінальних правопорушень на території обслуговування. Нині дільничні офіцери поліції району несуть службу у посиленому режимі та виконують функції, визначені під час воєнного стану.

Упродовж 5 місяців дільничні офіцери Житомирського райуправління відреагували на 4,5 тисячі звернень громадян. За цей же період вони виявили та припинили більш як 1680 адміністративних правопорушень в обласному центрі. Майже 30 відсотків з цієї кількості – розпивання пива, алкогольних, слабоалкогольних напоїв у заборонених законом місцях або поява у громадських місцях у нетверезому вигляді (ст. 178 КУпАП).


Окрім превентивної роботи, дільничні офіцери поліції безпосередньо встановили понад сотню осіб, причетних до вчинення кримінальних правопорушень. Серед розкритих злочинів: крадіжки, спричинення тілесних ушкоджень, хуліганства, факти незаконного обігу наркотиків та інші.


З уведенням в дію воєнного стану дільничні офіцери поліції Житомирського РУП спільно з поліцейськими інших підрозділів та членами громадських формувань з охорони публічного порядку здійснюють щоденне патрулювання обласного центру. Під час вказаних заходів поліцейські виявляють підозрілих осіб чи таких, які порушують встановлені обмеження комендантської години. У період з 24 лютого дільничні офіцери доставили до Житомирського РУП для відповідних перевірок понад пів тисячі осіб.


Реагування на повідомлення про вчинення домашнього насильства – також невід’ємна частина роботи дільничного. Так, з початку року правоохоронці припинили близько сотні випадків домашньої тиранії в обласному центрі. Відносно всіх кривдників були складені відповідні адміністративні протоколи та у разі необхідності винесені термінові заборонні приписи.


Особливої актуальності у період обмеження реалізації алкогольних напоїв у Житомирі набула проблема самогоноваріння та збуту безакцизного спиртного. Тож дільничні офіцери активізували заходи із протидії вказаним правопорушенням. Відтак за звітний період було задокументовано до двох десятків фактів реалізації алкогольних напоїв без відповідних марок акцизного збору (ст. 164-16 КУпАП), ще понад 160 житомирян притягнуті до адміністративної відповідальності за виготовлення, зберігання самогону та апаратів для його вироблення (ст. 176 КУпАП).


Дільничні офіцери регулярно співпрацюють з жителями обласного центру. Правоохоронці відвідують сім’ї, які потрапили у складні життєві обставини. А нині опікуються безпекою вимушених переселенців з інших регіонів України, допомагаючи їм у вирішенні нагальних потреб.


Також правоохоронці систематично проводять перевірки за адресами проживання підоблікових осіб. Нині поліцейські здійснюють контроль за дотриманням відповідних обмежень 550 представниками цієї категорії. У результаті раптових перевірок з початку року дільничні офіцери виявили 126 порушень встановлених обмежень. За кожним з цих фактів були оформлені відповідні адміністративні матеріали.

Вчора

Сторінки:
Нагору